Op weg naar de Miss België-kroon? : Caro Beugnier (21, Antwerpen)

Het is moneytime voor de Vlaamse Miss België-finalisten. Op 15 september staan ze allemaal op het podium in De Panne voor hun regionale finale. Eén van hen is de 21-jarige Antwerpse studente vroedkunde Caro Beugnier. “Mijn belangrijkste drijfveer om deel te nemen aan deze wedstrijd is sterker worden als persoon. Daarbij hoort het groeiproces op verschillende vlakken zoals: zelfstandigheid, zekerheid, sociaal en natuurlijk ook het omgaan met (eventuele) teleurstellingen die bij een wedstrijd altijd om de hoek komen piepen. Deelnemen aan het Miss België-parcours was altijd een droom. Toch had ik altijd twijfels om de sprong in het diepe te wagen. Na overleg met mijn ouders ben ik er toch voor gegaan. En gelukkig maar … Tot op de dag van vandaag heb ik er geen seconde spijt van dat ik de stap heb gezet.”

Caro de Grote I
Caro heeft de voorbije weken toch enkele levenslessen geleerd.  “Ik moet veel harder werken aan mijn punctualiteit”, glimlacht Caro. “Daarnaast heb ik geleerd om mijn lengte als een troef te zien. Ik had het altijd een beetje moeilijk met het feit dat ik één van de grootste ben. Daarom liet ik mijn hakken vaak links liggen en liep ik soms een beetje voorover gebogen. Op dat vlak heb ik een complete ommezwaai gemaakt. Nu beschouw ik mijn lengte als een enorme troef. Mijn houding werd er beter op. Het zinnetje ‘je bent groot’ werd nu een echt compliment.”

Papa’s ogen
Familie staat bij Caro bovenaan het lijstje. “Ik kom uit een warm nest”, vertelt Caro met fonkelingen in haar ogen. “Toen ze het hoorde dat ik ging deelnemen aan Miss Antwerpen, stonden ze allemaal paraat om de hand mee uit de mouwen te steken. Zonder hen stond ik in dit traject nergens. Mama reed heel België met mij rond. Papa heeft iedere lege plek in Antwerpen volgeplakt met mijn posters en stemmen helpen ronselen. Tijdens de pastabenefiet was de opkomst massaal,   Daar bovenop heb ik ook nog wafels verkocht. De steun vanuit alle hoeken was massaal. Maar één momentje blijft me bij. De blik in mijn papa’s ogen toen hij me voor de eerste keer in galajurk zag. Ronduit onbetaalbaar. En daar doet een trotse dochter het tenslotte voor. Dat éne moment nemen ze mij alleszins nooit meer af.”

Foto: Collectie Caro Beugnier

Geef een reactie