Op weg naar de Miss België-kroon? : Joëlle Luckerath (23, Deurne)

Een wereld zonder taboes. Onrechtstreeks is dit de  drijfveer van Joëlle Luckerath om in de race naar het Miss België-kroontje te stappen? Zij is één van de dames, die op zondag 15 september op het podium stappen voor de grote Miss Antwerpen-finale. Een jonge vrouw met een duidelijk She Good Fighter-gehalte om haar plekje in onze maatschappij te bemachtigen. “Met mijn deelname wil ik autisme bespreekbaar maken”, verrast Joëlle me toen ik haar vroeg voor een gesprekje. “Zelf heb ik hiervan een lichte vorm. Nog steeds merk ik dat er heel wat taboes rond heersen. Mensen houden vaak afstand door onwetendheid. Maar waarom toch?  De stempel raar valt enorm snel. Nochtans zijn er heel wat vormen van autisme.  Alleen hoort hokjesmentaliteit jammer genoeg bij onze maatschappij. Door buiten het beruchte hokje te stappen, wil ik bepaalde aspecten bespreekbaar maken. Net mijn lichte vorm van autisme maakt mij tot de unieke persoon, wie ik vandaag ben.  Ik ben gewoon Joëlle. Een jonge vrouw met heel veel dromen en heel veel passies. Waarom zou ik  niet aan het kroontje mogen denken? De voorbije jaren heb ik keihard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Tot mijn zestiende zat ik in het buiten gewoon onderwijs. Maar door mijn best te doen heb ik twee jaar achterstand ingehaald. Nu kan ik aan de wereld laten zien wie ik echt ben. Deze kans laat ik écht niet onbenut.”

Foto: Miss Belgium.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.