Op weg naar de Miss België-kroon? : Lili-Rose Degreef (19, Gent)

De 19-jarige Gentse studente LIli-Rose Degreef mag dan wel een voornaam hebben die gelinkt is aan de dochter van Johnny Depp. Buiten één letter verschil is er weinig connectie tussen dit ‘stroppeke’ en de ultieme Pirate of the Carribean. De komende weken heeft Lili-Rose andere dingen aan haar hoofd. Ze zet namelijk alles op alles om een fraai eindresultaat te bereiken tijdens de regionale finale van Miss België op 15 september. ‘Mijn belangrijkste drijfveer om aan deze wedstrijd deel te nemen bestaat er uit om een goede ambassadrice te zijn voor België. Dankzij Miss Oost-Vlaanderen en hopelijk Miss België krijg ik de kans om op een positieve manier wat bij te leren over ons landje en ook hoe ik mezelf op een goede manier kan tonen naar de buitenwereld toe. De voorbije maanden gaf me heel wat zin om me op een passionele manier er keihard voor in te zetten Ja, het is een stapje uit mijn comfortzone. Nooit eerder waagde ik mijn kansen in een wedstrijd zoals dit. Met heel veel zin ga ik naar de finale in De Panne toe. Het idee om deel te nemen speelde al langer in mijn hoofd. Nooit eerder voelde ik me er mentaal zo voldoende klaar voor als nu.”

Tennis
‘Een kinderdroom zou ik mijn deelname aan Miss België niet durven noemen”, gaat Lili-Rose verder. “Samen met mijn papa keek ik vroeger wel naar de shows op televisie. Nooit had ik verwacht dat ik zelf op dat podium zou staan. Ik koesterde altijd de droom om professioneel te tennissen. Tien jaar lang stond tennis centraal in mijn leven. Tijdens mijn puberteit ben ik daar echter mee gestopt. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog altijd heel veel spijt van. Wanneer ik de tijd zou kunnen terugdraaien, zou ik mijn sport het nooit laten verliezen van mijn sociale leven. Toekomstgericht weet ik nog niet waar mijn pad me zal brengen. Leerkracht Lichamelijke Opvoeding of tennisleerkracht worden staat zeker op mijn wishlist. Eén ding staat buiten kijf. Sport zal altijd een belangrijke plek in mijn leven hebben.”

Foto: Collectie Lili-Rose Degreef

2 gedachtes over “Op weg naar de Miss België-kroon? : Lili-Rose Degreef (19, Gent)

Geef een reactie