Op weg naar de Miss België-kroon? : Bieke Gelissen (24, Kinrooi)

Het verhaal van de Limburgse Bieke Gelissen is één van de opmerkelijkste ‘stories’ uit Miss België-land. Deze 24-jarige schone uit Kinrooi is naast mondig, trotse mama van enkele pommetjes die haar gedwee volgen, harpiste in hart en ziel, bestie van de Antwerpse concullega Bieke Putman en nog zo veel meer. Alleen werkt Bieke keihard aan een 2.0-versie van zichzelf. Dat maakt haar een bijzonder aangename gesprekspartner om heerlijk mee te filosoferen. Kortom: een meisje om te koesteren in je vriendenkring en waarmee je met plezier een koffietje drinkt. “Waarom ik aan Miss Limburg deelneem is heel eenvoudig. Met mijn 24 ben ik bij de oudsten in het deelnemersveld. Ergens ver in mijn achterhoofd zat wel het idee om ooit aan een wedstrijd met deze allure deel te nemen. Er waren gewoon andere prioriteiten in mijn leven. Vanaf mijn zestiende had ik een relatie. Sindsdien stonden mijn vriend en mijn school centraal. Alleen brak mijn relatie af toen ik verloofd was en op trouwen stond. Toen brak er iets in mij. Ik wist niet meer wie ik was en waarvoor ik stond. Daarom wou ik een stap zetten in een omgeving waarbij ik puur voor mezelf nieuwe mensen wou leren kennen en van nieuwe ervaringen kon proeven. Ik wou een Bieke 2.0 ontdekken. Het is nu dat ik het moet doen. Niet als ik later oud en grijs ben. Toen ik me inschreef had ik nooit verwacht dat ik uiteindelijk zou mogen deelnemen. Maar ik probeer van elk moment te genieten. Ik geef mezelf tot 15 september voor de volle 100% Nadien zien we wel waar het schip strandt. Nu staat eventjes de persoon Bieke op de eerste plaats. Nooit eerder heb ik in mijn leven heb ik dit gedaan. Want ik maakte al tijd deel uit van een bepaald geheel. Daardoor was ik een beetje mezelf uit het oog verloren.”

Het boek Bieke Gelissen 2.0
‘Het deed me wat om het lintje van Miss Limburg-finaliste aan te trekken”, vertelt Bieke verder. “Ik nam deel aan de casting. Een beetje met de houding van ‘we zien wel waar het schip zou stranden”. begon mijn avontuur. Toen ik thuis kwam, zei ik tegen mijn papa: ‘Papa, ik denk dat ik aan iets begonnen ben”. Vanaf dat moment ben ik er gewoon voor gegaan. Mensen reageren ook anders op jou wanneer je een lintje draagt. Nu komen ze echt op mij af en beginnen ze met mij te communiceren. Op zich is dat best wel sjiek. De voorbije weken heb ik zeer intensief geleefd. Maar ik sta er ook op dat mensen de nieuwe Bieke leren kennen. Het boek Bieke Gelissen 2.0 mag ook gekend zijn voor haar inhoud en niet de cover. Ik praat graag met mensen. Net daarom wil ik aan de wereld tonen wie ik ben en waarvoor mijn persoonlijkheid staat.” .

Harp
Klassieke muziek staat centraal in Biekes leven. “Ik ben met deze muziek opgegroeid”, gaat Bieke vrerder. “Het is een deel van mijn leven. Al vanaf mijn acht jaar speel ik cello. De cellostudie heb ik ook afgewerkt. Nu verdiep ik mij in de wondere wereld van de harp. Daar ben ik toch al een 2,5 jaar mee bezig. Het doel is om mezelf later als harpiste in de markt te zetten. Mijn harp is mijn kindje. Daar doe ik alles voor. Maar ik heb nog wat werk voor de boeg. Nog zeker enkele jaren keihard werk om genoeg te worden om mezelf te verkopen als muzikante. Het is een lange weg, maar ik werk er keihard voor.”

Foto: collectie Bieke Gelissen

Geef een reactie