Op weg naar de Miss België-kroon? : Shauny Van Laer (23, Roosdaal)

Het mag dan wel altijd lente zijn in de ogen van de tandartsassistente. In het hoofd van de 23-jarige dierenartsassistente Shauny Van Laer uit Roosdaal was het veeleer een zomer om nooit te vergeten. Voor de tweede keer in haar leven waagt Shauny immers haar kans in de race naar het Miss België-kroontje. Dan moet de apotheose begin september nog volgen. Is deze dierenartsassistente op weg naar opperste glorie.  “Ik hoop het echt dat de tweede keer de goede keer is”, glimlacht Shauny. “In de tussenpauze na mijn eerste deelname heb ik enorm hard gewerkt aan een verbeterde versie van mezelf. Stiekem kruis ik mijn vingers dat ‘het verbeterde Frans’, dat tikkeltje méér zelfvertrouwen en de geplaatste beugel zijn vruchten zal afwerpen in het juryoordeel. Ja, het zal al langer in mijn hoofd om een tweede keer mijn heil te zoeken bij Miss Vlaams-Brabant. Maar dat mocht alleen met dat tikkeltje extra zijn. Ja, ik heb keihard gewerkt om sterker te worden. Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan. Ik sta steviger dan ooit mijn schoenen en ik ben volwassener geworden. Natuurlijk hoop ik er op dat al dat werk de nodige vruchten zal afwerpen. Voor mij is het nu of nooit. Ik hoef geen vijf jaar meer te wachten. Ik ben nog jong, ik ben nog niet getrouwd en ik heb nog geen kindjes. Nu moet ik het doen. Een nieuwe poging komt er hierna echt niet meer.”

Gelukkig zijn
Shauny bloeide de voorbije jaren helemaal open. “Naar mijn gevoel is het belangrijk om alles in de juiste context te bekijken. Persoonlijk heb ik er alles gedaan om goed voorbereid aan de start van de Miss Vlaams-Brabantfinale te komen. Ik besef goed genoeg dat mijn lot is gekoppeld aan het oordeel van anderen. Mezelf verstoppen, no way … Aan heel de wereld wil ik tonen wie ik nu ben. In combinatie met mijn job is het niet altijd even gemakkelijk. Ik heb er veel voor over. Buiten deze wedstrijd, mijn werk, mijn beestjes, mijn familie en mijn vriend heb ik niet veel méér nodig om gelukkig te zijn.”

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.