De levenslessen van Miss Fashion 2020-finaliste Maïthé De Laet

Het verhaal van Maïthé De Laet en haar Missenavontuur begon met een ‘Rik De Saedeleerke’ van haar moeder. Neen, geen ‘Jef, doe eens iets’ of ‘Moeder, moet er nog zand zijn.’ Maar veeleer: ‘Dochter, doe eens mee aan iets’. Na de stille wenk van mamalief schreef Maïthé zich in voor Miss Fashion. ‘Als danseres heb ik best wel wat ervaring op een podium. Zo mocht ik al dansen tijdens de Samson & Gert-shows, in de Lotto Arena en in Disneyland (Parijs). Alleen is er een groot verschil tussen op een podium staan dansen en een groep mensen toespreken. Dat laatste blijft een heikel punt (lacht). Eén van mijn belangrijkste streefdoelen is het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en het beheersen van stresssituaties. Tussen ons gezegd en gezwegen ben ik best wel een stresskip van de bovenste plank. Naar de finale toe kriebelt het nu al in mijn buik. Tijdens de workshops kreeg ik al ademhalingsoefeningen aangeleerd om alle zenuwen onder controle te houden. Deze tips and tricks werpen nu al de nodige vruchten af. Hoedanook blijft dit avontuur een ervaring dat ik voor de rest van mijn leven meedraag. Ik geniet ten volle van elk moment. Voor mij is het de eerste keer dat ik de sprong in een dergelijk avontuur waag. Het is leuk om hiervan een keertje te mogen proeven. Enerzijds heb ik al heel wat leuke activiteiten achter de rug. Als extraatje heb ik er een pak nieuwe vriendinnen bij.”

Levenslessen
Maïthé heeft de voorbije maanden toch enkele wijze lessen geleerd. “Ik heb vooral ervaren dat ik veel meer in mezelf moet geloven. Een mens kan meer dan ze zelf denkt. Met een inzet voor de volle 100% kan je heel wat mooie dingen bereiken. Gewoon gaan met die banaan is de enige optie, die overblijft om resultaten te boeken. Miss Fashion was de ideale manier om mij dit aan te leren. Ik ben vorig jaar gestopt met hoger onderwijs. Momenteel ben ik volop aan het solliciteren om mijn professionele carrière te starten. Stiekem hoop ik dat in september te kunnen starten met mijn job. Eerst wil ik nog een mooi eindresultaat behalen tijdens de Grote Finale van deze wedstrijd. Voor minder doe ik het niet.”

Foto: Collectie Maïthé De Laet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.