Op weg naar de Miss België-kroon? : Zehra Naldemir (18, Heusden-Zolder)

Door een te vermijden typfout langs mijn kant uit kwam ik in contact met de 18-jarige studente Zehra Naldemir uit Heusden-Zolder. Tijdens onze babbel leerde ik Zehra kennen als een pittige jonge dame, die haar kansen wil verdedigen tijdens de provinciale voorselecties van Miss België. Want het is eigen aan deze wedstrijd dat wie wil dromen van een finaleplek in de zoektocht naar ’s lands mooiste eerst haar eigen provincie moet overtuigen. Is Zehra op weg naar de Miss België-kroon? Het kan zo maar eens werkelijkheid worden. “Het idee om deel te nemen aan Miss Limburg is pas de laatste drie jaren beginnen te rijpen. Het idee kwam vooral uit de hoek van mijn naaste omgeving. Zij vroegen zich af of dit niets voor mij was. Van het één kwam het ander. Nu ik achttien ben, leek de tijd rijp om de stap in deze richting te zetten. Een deelname aan deze wedstrijd lijkt me een fascinerend, maar vooral uitdagend avontuur. Nu al overtreft het mijn stoutste verwachtingen. Ik had nooit durven dromen dat de impact van mijn deelname zo groot zou zijn. Vanuit de hoek van sociale media krijg ik massaal veel reacties. Ook van onbekende mensen. Dat had ik vooraf nooit verwacht.”

Turkse
Zehra is een meisje met Turkse roots. “Ik beschouw België als mijn thuisland. Zeker omdat ik hier ben geboren en getogen. Ik spreek de taal en ik ga naar hier naar school. Bij mij thuis is alleen mijn mama daar geboren. Dat neemt niet weg dat we heel graag naar Turkije op vakantie gaan. We hebben nog familie in Istanboel wonen. Het is altijd leuk om hen eens een bezoekje te brengen.”

Keerpunt
Zehra staat op een keerpunt in haar leven. “Ik heb net mijn middelbare school met succes afgerond. In september is het mijn doel om de studies communicatiewetenschappenaan te vangen. Dus ja, het wordt best een pittige periode. Zeker omdat mijn agenda heel goed gevuld is. Naast de Missverkiezing en mijn studie, heb ik ook nog wat tijd vrij voor mijn muzieklessen (cfr. Zehra speelt al 10 jaar piano) en koester ik een grote passie voor het acteren. Onlangs mocht ik met Karim Leone uit Temptation Island in een reclamespotje spelen. Dat werd zelfs uitgezonden tijdens Komen Eten. Meer van dit werk … Heel graag. Ze mogen me er altijd voor vragen. Want daar zeg ik zeker geen neen tegen.”

Foto: Kevin Swijsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.