Missie Zweinstein

Storm Miguel mag dan wel over het land razen. De passage van Filou Oostende tijdens de eerste Playoff-finale was er ook eentje, die de nodige sporen en brokken achterliet in het team van Telenet Giants Antwerp. Zeg nu zelf: Hoe was het in godsnaam mogelijk? Tijdens het eerste quarter leek het een geanimeerd duel met een 45-37 ruststand en Antwerpse voorsprong. Een duidelijk krachtiger Oostende werd in de luren gelegd door een intelligent spelend Antwerpen. Wie niet sterk is, moet slim zijn …. Herinnert u zich deze levenswijsheid van Nonkel Pastoor nog? De Giants deden het uitstekend. En toch … bleef van dit alles in de tweede helft niets meer over. Het kaartenhuisje zakte als een Britse BREXIT-plumpudding in elkaar. Thompson en Angola veerden recht, brachten Oostende dichterbij en gingen erop en erover. Het werd een 67-73 einduitslag met snoeiharde gevolgen. De Lotto Arena huilde …. De Antwerpse titeldroom kreeg een vlijmscherpe knauw. Waar het allemaal zo mooi leek iets voor half negen op 7 juni, is de realiteit nu bikkelhard. Met een 1-0 voorsprong voor de kustploeg is het nu zondag examentijd op universiteitsniveau aan zee. Alleen winnen telt. Dan begint het spel terug vanaf het egin. Bij een nederlaag mag Roel Moors maandag op missie Zweinstein vertrekken. Want dan kan alleen een spoedcursus aan de Harry Potter-toverschool de Giants de titel nog bezorgen.

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.