Dit zijn de nieuwe SWOOPgirls

Tijdens de opnames van ‘De Vlaamse Top 10 van MENT’ in het Plopsa Theater in De Panne werd de nieuwe samenstelling van één van Vlaanderens populairste partybands SWOOP aan de buitenwereld prijsgegeven.

Kim, Nathalie en Dorien zeggen hun leven als SWOOPgirl vaarwel en geven de fakkel door aan Joyce, Yenna en Aurélie die op hun beurt worden verwelkomd door ‘ancien’ Eva.

Eind vorig jaar was Kim Ghyselinck al de eerste die de band noodgedwongen verliet. Kim was maar liefst 18 jaar SWOOPgirl, ze stond mee aan de wieg van haar geliefde SWOOP. Een leven als SWOOPgirl is behoorlijk intensief en eist nagenoeg ieder vrij momentje in de agenda op. Na de geboorte van haar dochtertje begon Kim te beseffen dat ze meer tijd wilde investeren in het moederschap en dat het voor haar niet meer te combineren viel met haar passie.

“Swoop betekende voor mij véél meer dan ‘gaan optreden’. Eens je bij Swoop hebt gezeten besef je dat die vrolijke bende écht een deel van je familie is geworden. Ikzelf heb 18 jaar het geluk gehad om swoopgirl te mogen zijn en daar ben ik heel trots op. Ik ga het uiteraard zéér hard missen maar het ene geluk wordt nu ingeruild voor een ander geluk, mijn kleine Lilou. Ik wens de nieuwe Swoopformatie héél veel geluk én zéér veel werk toe. Liefs Kimmy”

Ook Nathalie Van Bocxlaer droomde van het moederschap en een eerste kindje en wilde zich daar 100% op kunnen concentreren. De groep verlaten was een moeilijke beslissing en een opoffering maar voor Nathalie was het de enige manier om haar leven nog completer te kunnen maken. 4 weken geleden beviel ze van een ferme zoon. Mama en zoon stellen het opperbest!

“Dankzij Swoop werden vele stoute dromen werkelijkheid, maar één droom wou ik nog verwezenlijken en dat is die van mama worden. Na lang twijfelen besloot ik dan ook mijn moederhart te volgen en 100% te gaan voor mijn kindje. Jammer genoeg is er voor alles een tijd van komen en gaan maar mijn liefde voor Swoop blijft altijd bestaan. Knuffel, Nathalie”

En dan was er nog Dorien, sinds 7 jaar ook één van de vertrouwde gezichten binnen de groep. Net als de andere meiden beleefde Dorien de tijd van haar leven met haar SWOOPfamilie maar gaf ze begin dit jaar toch aan dat ze graag wat meer tijd voor haar eigen familie zou kunnen maken.

“Swoop was al een kinderdroom die uitkwam. Een sprookje waarbij ik me als Alice in Wonderland voelde. Met zoveel plezier en een grootse glimlach kijk ik terug op de afgelopen 7 jaren. Nagenietend en ontzettend dankbaar! Gewapend met geweldige, fantastische herinneringen neem ik nu op werkvlak afscheid van mijn Swoopfamilie en maak ik nu bewust de keuze meer tijd te maken voor mijn eigen familie. Ik ben er dan ook gerust in dat Swoop met zijn nieuwe invulling opnieuw zal stralen en ook mezelf en ons super publiek nog steeds kippenvelmomenten zal bezorgen! Swoop will ROCK!! Like always!! Kisses x Do(rien)”

Met de grootste aanpassing in de bezetting van groep sinds de oprichting in het vooruitzicht, organiseerden manager Patrick Vandewattijne en frontman Filip D’haeze eerder dit jaar audities en hoopten ze enkele waardige opvolgsters te kunnen vinden voor de 3 vertrekkende SWOOPgirls.

We stellen u dan ook graag kort voor aan de nieuwe SWOOP:

“Hey, ik ben Filip D’haeze en natuurlijk al 18 jaar de frontman van SWOOP, al zeg ik het zelf, de meest kleurrijke en zotte partygroep van Vlaanderen. Je kan me ook nog kennen als leadzanger van de boysband En Zo en ik ben één van de vaste MENT-gezichten. Daarnaast ben ik ook nog ZUMBA-instructor, zo blijf ik fit voor onze dynamische optredens.”

“Hey, ik ben Eva De Waelle en dans al sinds mijn 15de bij SWOOP. Ik was toen de jongste van de bende, ondertussen de ‘ancien’ van de SWOOPgirls. Vorig jaar werd ik voor het eerst mama van mijn dochtertje  ‘Elle-June’. Ook ik kon van mijn grote passie, dansen, mijn beroep maken. Net zoals Yenna ben ook ik turnjuf op school en heb ik mijn eigen dansschool “Impact Dance”. Ondanks de drukke agenda, sta ik ieder weekend met een glimlach op het podium want ik hou van SWOOP!”

“Hoi hoi partypeople, mijn naam is Yenna De Merlier, 22 jaar en daarmee de jongste van deze enthousiaste en zotte bende. Ik ben kleuterturnjuf op school , besteed veel van mijn vrije tijd aan mijn eigen ‘Pomeranian’ hondenkennel – ‘Meeko’s Story’ en ik combineer dit alles met het geven van heel wat danslessen. Dansen is mijn passie en ik ben heel blij dat ik er mijn job heb van kunnen maken! SWOOP is voor mij een nieuw avontuur waar ik ontzettend hard naar uitkijk!” 

“Hey hey, ik ben Joyce Bergmans, 26 jaar en werk als zelfstandig kinesitherapeute. Ik was amper 5 jaar toen ik mijn eerste danspasjes zette en het werd dan ook mijn grote passie. Na mijn avontuur bij het Samson en K3 ballet ben ik ontzettend blij dat ik terug het beste van mezelf kan geven op het podium en mijn passie kan delen met jullie. Je bent nooit te oud om bij te leren, daarom volg en geef ik nog steeds danslessen. Ook voor mij is SWOOP een zot avontuur en ben ik ontzettend dankbaar om dit team te mogen versterken. Een droom die werkelijkheid wordt!”

“Hey lieve allemaal! Ik ben Aurélie Van Wettere, 29 jaar en woon als West-Vlaamse in Gent. Dansen, zingen en in de spotlights staan is iets wat van kleins af aan mijn hartje sneller doet slaan. Ik volg sinds m’n 5de klassiek ballet en ben sindsdien nooit gestopt met dansen. Reken en tel maar! Mijn grote droom was om van dit alles mijn beroep te maken, op te treden, fans gelukkig te maken… Daarom ben ik zo dankbaar dat ik mijn passie met jullie kan delen én het beste van mezelf kan geven samen met mijn SWOOPfamily! Ik heb er keiveel zin in, jullie ook?”

Het belooft een erg drukke zomer te worden voor Vlaanderens ‘zotste’ vernieuwde partyband, want naast een bomvolle optreedagenda duikt SWOOP meteen de studio in voor de opname van een nieuw album dat in het najaar verschijnt en waaruit aanstaande vrijdag 12 april al een eerste single ‘Ik Wil Jou (Laladi, Lalada)’ zal verschijnen.

En ook het najaar zal alle beschikbare tijd van de bandleden opeisen want op 16 november viert de band

’18 JAAR SWOOP’ met een nieuwe zaalshow ‘Bal Masqué’ in Salons Mantovani in Oudenaarde.

Foto: SWOOP / CNR RECORDS

 

Geef een reactie