De terugblik van DJ Da Rick

Wie kent er DJ Da Rick en Da Boy Tommy niet? In the nineties scoorden ze vlotjes de éne hit na de andere. Songs zoals Candyman’ & ‘Halloween’ staan voor de dertigers en veertigers synoniem voor herinneringen uit hun jeugdjaren. Door de gevolgen van een tragisch ongeval overleed Tommy op zesendertigjarige leeftijd in 2013. In 2019 zal Da Rick, zijn kompaan van weleer, hem een gepast eerbetoon brengen tijdens I Love 90’es. “ Door Da Rick & Da Boy mocht ik mooie muzikale avonturen beleven”, aldus Flor Theeuwes. “Het was onvoorstelbaar welke impact wij op sommige mensen hadden. In die periode was ik een Nederlandse hogeschoolstudent. Over de grens was de impact van Da Rick & Da Boy Tommy een pak minder als in Vlaanderen. Van zodra ik over de grens kwam en met Tommy een hapje ging eten, waren er zelfs mensen die ons volgden om een foto te nemen. Op zulke momenten besef je pas echt dat je erkenning krijgt voor al het harde werk.”

Tommy
Door het overlijden van Da Boy Tommy verloor Dj Da Rick niet alleen een collega maar ook een goede vriend. “De dood van Tommy ligt zeker niet meer zo gevoelig als in de beginperiode. Ik heb dat een plekje in mijn leven kunnen geven. Alleen ervaar ik soms wanneer ik in het buitenland ben het gevoel van ‘Verdomme, ik sta er alleen voor.” Da Rick & Da Boy Tommy waren één. Nu voel ik wel aan dat ik mooie momenten niet kan delen met iemand, die hetzelfde ervaart als mezelf. We hadden lachmomenten, optimistische momenten maar ook triestige momenten samen. We maalde er om? We ondergingen het met z’n tweetjes. En daar waren we heel gelukkig mee. Tommy en ik waren twee persoonlijkheden. Twee totaal verschillende mensen, die met de jaren dichter naar elkaar toe groeiden. Hij was de computernerd, die heel veel verstand had van de knopjes. Ik was meer de showman, die het geheel kruidde op het podium. In de loop van de tien jaar dat we samenwerkten, leerde ik de kneepjes van zijn vak. Je merkte ook heel feel dat Tommy groeide als performer. We waren twee mensen op het podium, die elkaar als geen ander wisten te versterkten.

Studiowerk
“Door mijn muziek heb ik heel de wereld gezien Maar nu ben ik vooral actief op het vlak van studiowerk”, vertelt Flor ons. “Na Da Boy Tommy en Da Rick heb ik nog een TOP 10-hit in Amerika gescoord met DHT Feat Edmée met onze versie van Listen To Your Heart. Nu ben ik vooral actief als writer, composer en songwriter. Van tijd tot leen ik mijn stem nog eens aan een productie en doe ik wel eens een MC-vocal. Het belangrijkste is dat ik door mijn ervaring de nieuwe garde een handje kan helpen door advies te geven. Dat maakt het net allemaal zo mooi.”

I love the 90’es
Tijdens I Love the 90’es laat Da Rick de songs van weleer nog eens door de Ethias Arena galmen. ‘Het wordt vooral een groot feest vol herinneringen. Zeker wanneer Halloween & Candy Man door de boxen klinken. Ook onze breakdancers van toen zijn er bij. Ik vermoed dat we vooral rond I love the 90’es heel veel herinneringen zullen oprakelen. Ik zie ze niet al te vaak. Wanneer we bij elkaar zijn, hebben we het over de kleinste dingetjes uit de tijd van toen. Of het een emotionele DJ-set gaat zijn, weet ik niet. Dat ligt vooral in handen van het publiek. Wanneer zij een gepaste reactie geven, zal het kippenvel wellicht ook bij mij volop aanwezig zijn. Maar dit zal allemaal in het moment gebeuren. “

Foto: House of Entertainment

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.