The Law of Lee

Buiten de split van Paris Lee gerekend, was Brussels een harde noot om te kraken voor de Telenet Giants Antwerp. In hun match voor het beslissende Champions League-duel tegen Novgorod uit Rusland werd het een wedstrijd van bloed, zweet en tranen. Uiteindelijk trokken de reusjes het laken naar zich toe. 74-68 stond als einduitslag op het manuele scorebord.

Paris Lee werd man van de wedstrijd. De man met het rastakapsel met rode touch, de vingervlugge voetjes en een berg tattoos trok zijn team in vooral het derde quarter over de streep. 25 puntjes , 2 rebounds en 3 assists kwamen op zijn teller bij. Daarmee werd hij topschutter van dienst. En toch .. sprong Paris vooral in het oog door zijn briljante quote in het gesprek achteraf met Sporza-journalist Aster. In zijn eigen ‘Gangsta’-stijl relativeerde hij zijn uitstekende score met het antwoord: ‘It’s easy to score, when the ball is going into the net.” Eenvoudiger kan basketbal niet uitgelegd worden. Zou deze zin bij de GIants als The Law of Lee worden omschreven? Maar beste Paris … wees toch voorzichtig met een split op het parket. Tenslotte ben je Kim Clijsters niet. Je hebt misschien wel al vele oorlogen gewonnen, maar nog geen Grand Slam. Daarvoor moet eerst dat dekselse Russian team opzij.

Foto: Serch Carrière Images

Geef een reactie