Ivan Pecnik: de kapitein Iglo van Titanic, de musical

Eerlijk is eerlijk. Wie de Festivaria-affiche ziet van Titanic, de musical, ontdekt het heel snel. Ivan Pecnik, die de rol van Kapitein EJ Smith vertolkt, heeft wel heel veel weg van de moderne versie van Kapitein Iglo. “Tijdens de pauze ga ik fishsticks verkopen”, glimlacht Ivan wanneer we hem de gelijkenis voorleggen. “Maar even alle gekheid op een stokje. Ik heb al heel veel over de producties van Festivaria gehoord. Voor mezelf is het de eerste keer dat ik hier op het podium sta. Hier hangt er een heel leuke sfeer. Ze zeggen dat natuurlijk altijd over elke productie. Maar het heeft wel wat om hier aan een meer te staan. Natuurlijk geef de aanwezigheid van het water een extra cachet aan het hele verhaal. Het Donkmeer en de Titanic is een match made in heaven.”

Danté
Het is niet de eerste keer dat Ivan zich waagt aan een openluchtspektakel. “Ja, ik heb al eens een keertje in open lucht gespeeld. Meer bepaald Danté in Amsterdam. Dat was soms met zwaar stormweer. Als je er jezelf op kleedt, lukt dat nog wel. Er bestaan van die wetsuits, die je onderaan kan dragen. Dat maakt het geheel net dat tikkeltje draaglijker. Ik ben iemand, die wel houdt van motorrijden in kouder weer en strandwandelingen in de winter. Wanneer je jezelf er op voorbereidt, lukt dat wel. Het contact met de natuur is fantastisch. We leven nu éénmaal in België. De wisselende weersomstandigheden geeft net dat tikkeltje meer.”

Code Musical
“Ik hou wel van het genre musical. Dat is een code. Er zijn mensen, die er niet van houden. Ik wel … Als iemand een kwartier zingend sterft, kan het voor de één langdradig zijn. Wanneer je daarin meegaat, kan het nét heel mooi zijn. Het verhaal van Titanic, de musical gaat veel verder dan de film. Hier wordt meer gekeken naar wie er wat op zijn kerfstok heeft. De discussies tussen de reders, de kapitein en de passagiers. Wie sterft er en wie sterft er niet? Kapitein EJ Smith is een tragisch figuur. En dat maakt het leuk om te spelen.”

Meer informatie over Titanic, de musical:
www.festivaria.eu

Meer foto’s kan u ontdekken op:
https://www.showbizzsite.be/fotoboek/diverse-2019-castvoorstelling-titanic-the-musical-2019-in-berlare

Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.