Theater-concertreview: Que Désire – Soetkin Baptist

Kent u Soetkin Baptist nog? In 2008 nam ze als zangeres voor de groep Ishtar deel aan het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘O Julissi’. En dit in een kunstmatige taal. Een groot succes werd de passage in Belgrado niet. Nadien werd het voor het grote publiek angstvallig stil rond Soetkin. Deels omdat haar leven ook helemaal overhoop werd gehaald. Ze ruilde België in voor een nieuw stekje in het noorden van Noorwegen. Als ik haar in de show Que Désire mag geloven voor een plekje tussen bergen en fjörden. En dat kent volgens Soetkin de nodige voor- en nadelen. Zo was ze voor haar bevalling maar liefst vier uur in de ambulance om naar het ziekenhuis gevoerd te worden.

Akkoord, ze heeft haar leven in Noorwegen. En dat heeft haar als artieste duidelijk doen groeien. Want van het meisje van 11 jaar geleden blijft er niets meer over. De kunstmatige taal van weleer is passé en wordt ingeruild voor een Franstalig repertoire. De jurk van toen zit stof te vergaren en werd vervangen door een stijlvol ensemble. Alleen het ietwat theatralere aspect zit nog in Soetkin verborgen.

En nu is er Que Desiré. Volgens Soetkin was het een risico om zich te verdiepen in het Franstalig repertoire. Maar onder het motto ‘No Risk, No Fun’ mag Soetkins voorstellingen tot één van de absolute verrassingen van het culturele voorjaar genoemd worden. Het grote publiek lijkt haar uit het oog verloren te zijn. Dit getuigde de minimale bezetting in het Auditorium van het CC in Mechelen. In dit geval hebben de afwezigen ongelijk. De planner van dienst heeft duidelijk een oor voor een goed concert.

Eigenzinnige, soms wat theatralere , maar wel karaktervolle songkeuzes en dito interpretaties en dit aan de zijde van haar nieuwe ‘bestie’ Anne Goffin geven Que Désire een vorm van een high level-huiskamerconcertje. Maar wel ééntje om duimen en vingers vanaf te likken. En ja, ik geef het grif toe. 2 dagen later heb ik na dit optreden nog altijd een gevoel van ‘La Maladie d’amour’. Que Désire, een voorstelling om verliefd op te worden … hand in hand met je geliefde naast jou.

Meer info over Soetkin Baptist:
www.soetkinbaptist.eu

Gezien op 15/3 in CC Mechelen – Auditorium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.