Theaterreview: Bed in of bed uit (Take Twee Producties)

Take Twee Producties zit halfweg hun theaterseizoen. Met Bed in, Bed Uit lanceren ze hun derde productie van 2018-2019. In het verhaal maken we kennis met een vrouw, die op zoek gaat naar de gepaste date en hoopt om de juiste partner tegen te komen. Maar wat moet ze doen als ze dan uiteindelijk iemand leert kennen, die niet aan haar verwachtingen voldoet. Zet je de date verder of ga je huiswaarts? Linda Dhaene, ‘Brusseleir’ Charly Pasteleurs en Jimmy Reubbens zijn de drie protagonisten van de kleine Fakkel.

Met Bed In, Bed Uit heeft Take Twee Producties het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Voor het doorsnee repertoire van het olijke broederpaar Ben & Jerry is het een a-typisch stuk. Beide heren zijn namelijk liefhebber van de betere deurenkomedie. En daar is op zich ook niets mis mee. Alleen hebben ze met Bed in, Bed Uit een stuk gekozen waarin ook een diepere tragiek zit verscholen. Meer bepaald de zoektocht op oudere leeftijd naar een geschikte levenspartner.  Daarom hinkt Bed in of Bed Uit  op twee pistes.  Enerzijds het tragikomische aspect en anderzijds voel je dat het her en der ook Take Twee-eigen werd gemaakt. Maar het balanceren tussen beiden is niet altijd even goed gelukt. Dit illustreert bijvoorbeeld de bloemkolen-mop, die uit het Gaston & Leo-repertoire werd gehaald. In dit type stuk is het niet echt op zijn plaats. Daarentegen is de vondst van Jimmy Rubbens met de Marakech-mop wel geslaagd.

En toch … moet je het olijke broederpaar alle credits geven. Met Er zit iets los bij Nonkel Jos en Zeg ‘ns Aaa hebben ze een goed najaar 2019 gedraaid. Ben & Jerry  steken hun nek uit om volks theater te brengen. Daarin slagen ze met hun vrienden van het theater uitstekend in.  Master of Ceremony Piet is een gastheer om U tegen te zeggen. En wie is er niet gecharmeerd door de mooie glimlach van Rennie of ‘Mevrouw Rubbens’, het Cultuurmarkt-meisje op de rollerblades?  Ook de acteurs op het podium hebben voldoende passie om hun ‘ding’ te doen naar het publiek toe.  Bovendien moet je gedreven mensen vooral gedreven laten zijn.  Alleen zaten er wat schoonheidsfoutjes in de smoel van Bed In of Bed Uit.  De beste raad, die ik hen kan geven, is dat ze tijdens hun vele uren in het Fakkeltheater  een stofblik moeten zoeken.  Bed in of Bed Uit? heeft een dust-off nodig en moet een duidelijk profiel krijgen. Ben & Jerry, één goede raad … werk er een poosje aan en neem dit stuk binnen enkele jaren nog eens terug op in jullie programma.

Kortom: de samenvatting is zo klaar als pompwater. Over het enthousiasme van Master of Ceremony Piet, de stralende glimlach van Rennie, de acteerpassie van de acteurs op het podium, de magnifieke kerstboom in de inkomhal van het Fakkeltheater en de drive van Ben & Jerry zal ik heus niet klagen. Ik keer met plezier terug naar een stuk van Take Twee Producties. Alleen mist dit stuk een beetje de ‘Take Twee’-smoel qua eigenheid. Na Er zit iets los bij Nonkel Jos en Zeg ‘ns Aaa mag het net dat tikkeltje meer zijn.  Komaan hé, mannen …

Meer info over Bed in of Bed uit kan je vinden op:
https://fakkeltheater.be/voorstelling/bed-bed-uit

Foto: Take Twee Producties

Gezien op 8/12/2018 in de Kleine Fakkel

Geef een reactie