Op weg naar de Miss België-kroon?: Julie Boone (23, De Klinge)

Krijgt Joke van de Velde na negentien jaar een opvolgster? De sterren zijn gunstiger dan ooit gezind voor de 23-jarige Julie Boone uit De Klinge. Als enige deelneemster uit Oost-Vlaanderen probeert ze heel haar provincie achter zich te krijgen. Is deze Human Resources-medewerker op weg naar de Miss België-kroon? “Wie weet”, glimlacht Julie wanneer we haar deze vraag  stellen. “Ik kijk er vooral naar uit hoe het verhaal de komende weken verder zal evolueren. Ik heb er geen vat op hoe het mijn leven er vanaf 13 januari kan uitzien. De voorbije maanden waren ontzettend hectisch, maar toch wel op een leuke manier. Iedereen voelt de intensiteit van dit parcours tot in de diepste vezel van zichzelf. Hoe verder je in het verhaal doorstoot, hoe harder je Miss België wilt worden. Momenteel heb ik niets te verliezen. Ik ben 23 jaar. En ik ben toch wel blij dat ik de stap nu heb gezet. Vijf jaar geleden had ik helemaal niet zo veel levenservaring zoals ik nu heb. En daar wil ik ten volle gebruik van maken. Tenslotte streven we allemaal naar hetzelfde doel: het kroontje van Miss België  bemachtigen. Daar wil ik vooral stap voor stap naar toe werken. Nu ik bij de top 30 ben, hoop ik vooral om een stekje bij de beste twaalf te bemachtigen. Een top 3 zou zeer fraai zijn. Wanneer het niet zo is, was dit een heel mooi verhaal.  Op sponsorvlak heb ik het grote voordeel dat ik de enige uit mijn provincie ben.  En dat voel ik wel. Ik kan in mijn woonplaats geen straat meer inrijden zonder een foto van mezelf te zien. Dan merk je dat het Miss België-gebeuren helemaal leeft. Dit verhaal is nu al méér dan geslaagd.  Ik kreeg kansen aangeboden die ik nooit eerder zou krijgen en ik heb er leuke vriendinnen bij. Nu telt alleen nog een goed eindresultaat.”

Een Miss met een Missie
In het dagelijkse leven werkt Julie in de human resources. “Mijn grootste passie is werken met mensen. Tijdens mijn dagtaak kan ik mij daar ten volle buiten leven. Daarnaast ben ik al een poosje met modellenwerk bezig. Dat is een passie, die ik hoop verder te ontwikkelen tijdens en ook na Miss België. Ik hoop dat ik een kans krijgen om mijn land ook als een waardige ambassadrice te vertegenwoordigen. Ik ben van veel markten thuis. En ik ben ook iemand met een eigen verhaal. Zo is één van mijn allergrootste drijfveren het milieubewuste.  Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat we allemaal moeten nadenken hoe we de wereld kunnen redden van de vervuiling. Neen, we hoeven niet allemaal met paard en kar de straat weer op. Maar als je ziet hoeveel plastieken flessen cola we drinken, is het helemaal niet verkeerd om eens over alternatieven na te denken. Miss België mag naar mijn gevoel zeker een uitgesproken visie hebben. Haar bereik mag je niet onderschatten. Ik denk er ook over na hoe ik mijn verhaal naar de mensen toe kan brengen. Op Instagram heb ik een grote schare volgers (+/- 15000 mensen). Toekomstgericht overweeg ik om met vloggen te beginnen. Ik ben nu de mogelijkheden aan het onderzoeken.

Mama Tasja
Wie de mooiste uit Oost-Vlaanderen internetgewijs volgt, weet dat ze samen met haar moeder in de keuken stond voor het goede doel bij Miss België. “Ik ontken niet dat ik graag kook”, aldus Julie. “De Europese keuken is wel aan mij besteed (gaande van de Spaanse tot Italiaanse keuken). Tegen een tapaatje maken zeg ik zeker geen neen. Ik heb de kookkunst van mijn mama geërfd. Samen met haar in de keuken staan is gewoon zalig om de doen.  Met Miss België stap ik trouwens in haar voetsporen. Zij was ooit vierde in een Missverkiezing. Misschien doe ik wel beter (lacht). Diep vanbinnen is zij ontzettend trots op hetgeen ik allemaal doe. Daar doet een ‘trotse’ dochter het tenslotte voor, niet waar.”

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.