Op weg naar de Miss België-kroon?: Manon Vandemaele (18, Waregem)

Het leven van Manon Vandemaele speelt zich al geruime tijd af in en rond het kapsalon. Als telg van een ware kappersdynastie droomt ze van haar weg te vinden in de wereld van de betere haarsnit. Daarom reist ze ook elke dag over en weer naar Antwerpen om in een privéschool haar te perfectioneren in het betere knipwerk. Omdat schoonheid in Manons leven een mooie plek inneemt, zette ze ook de stap richting Miss België. En met succes. Deze blondine met pittige en vooral frisse haarsnit heeft haar ticketje als één van de dertig finalisten van de zoektocht naar ’s lands mooiste op zak. “Ik treed in de voetsporen van mijn mama”, vertelt Manon. “Zij werd ooit Miss Waregem Koerse. Als geen ander weet ze hoe de Missenwereld eruit ziet. En tja, diep vanbinnen begon het te kriebelen. Ik wou wel eens de stap in dezelfde richting zetten. Nooit had ik durven dromen dat het verhaal mij tot in de Miss België-finale zou brengen. Mijn finaleplek overtreft nog altijd de stoutste verwachting. En toch … Miss België is een verhaal waar ik geen seconde spijt van heb. Alleen op het vlak van zelfvertrouwen heb ik enorme stappen voorwaarts gezet. Begrijp me niet verkeerd. Het is niet dat ik vroeger geen zelfvertrouwen had.  Als toekomstig kapster moet je met de klanten kunnen praten. Maar ik zou bijvoorbeeld vroeger nooit op een podium stappen om de mensen toe te spreken. Dankzij dit verhaal begint dit toch beetje bij beetje te lukken.”

Op promotoer met Opa
Met een mama die de titel Miss Waregem Koerse bemachtigde, is goede raad nooit ver weg. “Mijn mama adviseerde me om sociaal te zijn, altijd vriendelijk naar de mensen toe te stappen en dit met een mooie glimlach. Volgens haar zijn dit de belangrijkste aspecten van een goede Miss. Ook het comité van Miss België heeft me veel bijgeleerd. Ze begeleiden ons op een goede manier naar de finale toe. Al doende wordt men sterker, niet waar. Maar ik ben heel blij dat mijn familie me door dik en dun steunt. Mijn opa langs moeders kant is een ware rots in de branding. Hij is waanzinnig fier. Overal waar hij komt maakt hij promotie. Ik denk dat ik zowat 75% van mijn stemmen aan hem te danken heb.  Samen campagne voeren hebben we nog niet gedaan. Maar dat moet toekomstgericht zeker nog lukken. Ik wil daar best een dagje vrij voor maken. Dus bij deze: samen met mijn opa promotie voeren, heel graag. Een mooier opa-kleindochtermomentje kan ik me niet inbeelden.”

Kopjes vanaf 12
Manon is een fervent pendelaarster. Dagelijks gaat ze op en af richting Antwerpen. “Ik studeer daar in een privéschool voor kapster. Mijn papa en opa hebben een kapsalon. Ik droom ervan om in hun voetsporen te treden. Al vanaf mijn twaalfde stond ik mee kopjes te wassen. Persoonlijk zou ik ook niet weten wat ik anders zou doen. Ik heb gewoon nooit iets anders geweten waar ik professioneel naar toe wil.  Het is mijn bedoeling om later zelfstandig te starten of de zaak van mijn papa en mijn opa over te nemen. Maar daarvoor heb je een topopleiding nodig. Net daarom heb ik de stap naar deze school gezet.  Qua reputatie staan ze heel hoog aangeschreven. En ik heb het er gewoon voor over om elke dag vanuit Waregem naar de Scheldestad te reizen. Het is best pittig, maar zwaar zou ik het niet durven noemen. Vergelijk het met een bepaalde routine, die dagelijks in je leven sluipt. Veel slaap heb ik niet nodig. Dus ik heb zéker nog een leven na mijn studie. Maar wie zijn passie nastreeft, heeft er alles voor over. Van nature uit ben ik een winnaar en geen verliezer. Ik blijf wel altijd met mijn voetjes op de grond. Maar ik wil heel graag het mooiste eindresultaat behalen. Voor minder doe ik het niet.”

Foto: Miss Belgium.be / Manon Vandemaele

 

 

Geef een reactie