Oude bekenden bij Dance As One

De finale van Belgium’s Got Talent kunnen ze al afvinken van hun bucket list. In 2016 zag 2SDC Crew uit Boortmeerbeek – de funky dance crew van captain Mike (50) – echter Baba Yega met het goud naar huis gaan. Op woensdag 21 november hopen ze in Dance As One een stapje verder te kunnen gaan. In hun gekende funky dansstijl haalt de groep z’n beste synchrone moves boven. Gaan ze dit keer wel met de 50.000 euro aan de haal?

Met 2SDC Crew haalde Mike al verschillende grote hiphop awards binnen en won hij meerdere Belgische en wereldkampioenschappen. “Ik dans sinds 1982 en ben een ‘OG’… de eerste generatie hiphopdansers”, vertelt hij. Toch is synchroon dansen een hele uitdaging, volgens captain Karlijne (34): “Dit is enorm moeilijk voor ons, want Mikes stijl vergt een bepaald gevoel. Het is niet makkelijk om een identiteit uit een persoon – laat staan uit een hele crew – te halen en die om te vormen. Maar we gaan voor wie we zijn: 2SDC Crew is gewoon fun.” De crew kan bovendien op versterking rekenen van popper Emjay, die in 2016 eveneens niet onopgemerkt voorbijging in Belgium’s Got Talent.

Ook K-Creation, een groep moderne dansers uit Sint-Genesius-Rode, neemt het podium van Dance As One in. “We treden vaak op tijdens evenementen in Sint-Genesius-Rode, maar wilden nu een keertje buiten de gemeente komen. Een stapje verder gaan”, vertelt captain Stien (21). Hun feeërieke choreografie weet moderne danser Jan Kooijman meteen te bekoren. “Verfrissend om een keertje moderne dans te zien die niet alleen maar over dood, ellende of verderf gaat”, klinkt het. Voor ronde 2 kan het team rekenen op de hulp van zanger Tom Francis om het opgelegde nummer Finesse van Bruno Mars volledig K-Creation-proof te maken. Stoten ze zo door naar de kwartfinale van Dance As One?

De Nederlandse eer wordt in de vierde auditieshow verdedigd door hiphopgroep DCJ uit Den Haag en jazzdansers BE.YOU.NIQUE uit Zwolle. Beide crews krijgen echter vlak voor hun auditie met pech af te rekenen…

Foto: VTM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.