Op weg naar de Miss België-kroon?: Michelle Vermeersch (18, Harelbeke)

In het dagelijkse leven studeert de 18-jarige Michelle Vermeersch uit Harelbeke modeontwerp in Gent.  Naast haar studie stond haar jaar volop in het teken van haar deelname aan Miss België. Tot haar eigen blijdschap heeft ze een finaleticket voor de zoektocht naar ’s lands mooiste op zak. Op 12 januari staat deze knappe blondine met 29 andere collega’s op het podium in het Plopsa Theater.  Dit met slechts één doel in het achterhoofd: het kroontje van Miss België bemachtigen. Is deze jonge fashionista op weg naar de Miss België-kroon of toch niet?
“Al blij al valt de stress goed mee”, vertrouwt Michelle mes toe. “Akkoord, ik sta met deze wedstrijd op en ik ga er mee slapen. Maar ach, we zien wel met welk resultaat we naar huis gaan.  Maar hoe langer je met dit verhaal bezig bent, hoe groter de zin wordt om de ultieme kers op de taart te zetten.  Toen ik tweede eredame werd tijdens Miss West-Vlaanderen, besefte ik dat een finaleticket er kon inzitten. Dus ik heb zeker de impact niet onderschat. Ik wist wel wat er op mij allemaal zou afkomen. Maar ik krijg nu de kans om deze ervaring te beleven. Waarom zou ik het niet tot een goede einde kunnen brengen? Mijn streefdoel blijft om school en Miss België te combineren. Daar doe ik alles voor.”

Paplepel
“Voor mijn omgeving was het niet echt een verrassing dat ik ooit in een Missverkiezing zou belanden”, glimlachte Michelle. “Je kon me altijd als het type meisje-meisje omschrijven. Zo paradeerde ik graag rond in prinsessenkleedjes, droeg ik graag mooie schoentjes en was vaak in het roze gekleed. De interesse voor mode en beauty werd bovendien ook met de paplepel ingegeven. Mijn mama is schoonheidsspecialiste. Met de jaren raakte ik steeds harder gefascineerd door haar wereldje. Ergens lijkt het wel normaal dat ik mijn weg in het modewereldje ging zoeken. Tijdens de voorbereidingen op de regionale finale was ik een beetje het manusje-van-alles achter de schermen. Ik heb toen meisjes geholpen met zich te schminken, ik deed mee hun haar en ik zelfs heb met naald en draad jurken hersteld. Een Miss moet van vele markten thuis zijn, niet waar (lacht). Maar het is een beetje mijn dada. Ik doe dit met veel plezier.

So You Think You Can Dance
Michelle had tijdens heel haar Miss België-deelname vooral schrik voor één aspect van de verkiezing. Meer bepaald: het dansen.
“Toen ik aan dit verhaal begon, was ik vooral voor de danspasjes bevreesd. Ik dacht dat ik hier enorm hard mee zou worstelen. Maar ach, al bij al valt dat nogal goed mee. Voor mezelf had ik veel erger verwacht.  Van één ding blijf ik echter 100% overtuigd. Wanneer Miss België alleen beoordeeld zou worden op haar So You Think You Can Dance-capaciteiten, had ik nooit de finale gehaald. Dan zat een top 30-plek er zeker niet in. Maar gelukkig is Miss België meer dan dansen alleen (lacht).”

De vloek van de Miss
Een Missenlint trekt  de nodige blikken naar zich toe. “Persoonlijk vind ik al die aandacht niet zo erg”, aldus Michelle. “Maar ik ben ook niet iemand, die alle aandacht nodig heeft. Ja, ik ben soms graag een keertje alleen. Daar is toch niets mis mee. Toch geef ik toe dat het allermooiste compliment dat men mij kan geven is dat ik nog steeds met mijn voetjes op de grond blijf. Ik heb al vragen in deze richting gekregen. Mijn vriend heeft me al gevraagd of ik hem bij een Miss België-titel toch niet ging verlaten. Hij had ergens schrik voor de vloek van de Miss België-titel. Heel wat Missen zagen hun relatie stranden tijdens het Missenjaar. Maar ik heb hem meteen gerust gesteld. Ik ben niet van plan om op dat vlak in hun voetsporen te treden (lacht).”

Team Michelle
De weken voor de Miss België-finale staan gevuld met heel wat promotionele activiteiten. “Promotie voeren voor mezelf blijft het allermoeilijkste wat er is. Jezelf verkopen is niet zo evident. Maar mijn vrienden steunen mij door dik en dun. Ze zijn niet echt verbaasd dat ik nu in de Miss België-finale zit. Volgens hen ben ik voor dit wereldje in de wieg gelegd. En samen met hen vorm ik een geweldig Team Michelle. Weet je … ik ga vaak met mijn vriendinnen op stap. In groep zetten wij mijn deelname dan wat in de kijker. Dat geeft net dat extra tikkeltje pigment. Enerzijds hebben wij dan een beetje quality-time onder de ‘girls’. Anderzijds is het leuk om op deze manier promotie te voeren.  In groep is altijd alles leuker dan alleen, niet waar.”

Meer info over MIchelle kan je vinden op haar Facebook-pagina:
Miss Belgium 2019 finaliste 29 Michelle Vermeersch

Foto: Miss Belgium.be

 

 

Geef een reactie