Het peperkoekenhuisje van Bake Off Vlaanderen

De Bake Off-bakkers bakken deze week koekjes. Naast Chinese gelukskoekjes en peperkoekenhuisjes gaan ze aan de slag met letterkoeken, op dit moment de Instagramhit onder hobbybakkers.

Elke bakker bakt een grote letter of cijfer die voor hen een bijzondere betekenis heeft. Instagram staat vol met letterkoeken, hoe zotter de decoratie hoe beter.

Het halve alfabet schuift uit de oven en krijgt een indrukwekkende decoratie. Door de bakkers die hun klok in de gaten hebben gehouden tenminste…

De technische proef deze week zijn Chinese gelukskoekjes. Je weet wel, de kleine dunne deegjes met een spreuk aan de binnenkant. Die spreuk moeten de bakkers zelf verzinnen en er vervolgens met gevaar voor lijf en leden het hete deeg rond plooien. Dat betekent blaren, gevloek en rood aangelopen gezichten. Wie de beste bakker wil worden moet er wat voor over hebben.

En dat is nog maar een voorbode voor de spektakelstukken: peperkoeken huisjes. In de tent verschijnen acht peperkoeken constructies. Van molens en poppenhuizen tot Marokkaanse riads en paardenstallen. Bouwen met koek is een al even hachelijke onderneming als écht bouwen. Koekjes, het klinkt als een onschuldig en kinderlijk lief product, maar de bakkers bewijzen deze week het tegendeel: constructiefouten, brandende karamel en dramatische instortingen.

FOTO: VIER

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.