La Mer: het visiekaartje van Maria Fiselier

Ondertussen is het ten huize Liekens al een mooie traditie. Maar van de Beste Zangers oftewel de Nederlandse Liefde voor Muziek ben ik een trouwe kijker. Wie naar de tweede aflevering van Beste Zanger zaterdagavond keek, kon er niet naast kijken.  Operastem Maria Fiselier maakte indruk met haar versie van De Zee, het grote debuut van Trijntje Oosterhuis. Voor de gelegenheid werd het liedje vertaald in het Frans. Hoe De Zee plots La Mer werd …

De zee is een single van Trijntje Oosterhuis uit 1996. De single werd het debuutnummer van Oosterhuis en ze verwierf hiermee landelijke bekendheid tijdens de ceremonie van de opening van de Amsterdam ArenA. De oorspronkelijke openingshymne duurde ongeveer een kwartier. Voor de singlerelease werd het nummer ingekort tot zo’n 4 minuten. Er werd geen videoclip voor de single opgenomen, maar door veel airplay op radiostations behaalde het nummer de Top 10 in de hitlijsten. Velen zien dit als dé ontdekking van Trijntje Oosterhuis als artieste. In de jaren daarna is componist John Ewbank liedjes voor Oosterhuis blijven schrijven.

Bekijk het YouTube-fragment:
https://www.youtube.com/watch?v=yyOaQ5riqj8

 

Geef een reactie