Kaneelbroodjes met een Ikea-handleiding

Brunchweek in de tweede aflevering van Bake Off Vlaanderen. De 9 overgebleven thuisbakkers bakken plukbroden, bouwen pannenkoekentaarten en knopen Zweedse kanelbullar aan de hand van een Ikea-handleiding.

De exit van CEO Georges vorige week heeft de zenuwen op scherp gezet. De bakkers verschijnen gespannen aan de start want ze beseffen dat iedereen zomaar kan afvallen.

Voor de wekelijkse technische proef verwacht de jury een stapel perfect geplooide kanelbullar. Een opdracht op onbekend terrein voor de meeste bakkers. Vooral de typische knoop die ze in het deeg moeten leggen is een uitdaging. Sommigen raken in de knoop met het deeg en zichzelf. Nauwgezet de Ikea-handleiding van de jury volgen, is de boodschap. Die leidt hen naar de perfect geknoopte kanelbullar.

Het spektakelstuk is deze week een pannenkoekentaart van 50 stuks. Klinkt gemakkelijk, maar bij pannenkoeken mislukt de eerste altijd. En bij sommige bakkers niet alleen de eerste…  Aan de kookeilanden verschijnt af en toe een rookpluim of een bedrukt gezicht, maar uiteindelijk krijgen Herman en Regula er 9 pannenkoekentaarten voorgeschoteld. Van halfverzakte lillende deeghopen tot pronte kleurrijke taarten.

Voor wie was de brunchweek de laatste week, en wie krijgt de titel van Beste Bakker?

Bake-Off Vlaanderen: 5 september 2018 om 20u35

Foto: VIER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.