De ontdekkingsreis van Najomie Maene

Studente eventmanagement Najomie Maene uit Diksmuide was de voorbije maanden meer dan ooit in haar nopjes. Als finaliste Miss West-Vlaanderen mocht ze ondervinden hoe ze zichzelf op de kaart kon zetten. En dat was wat je een ontdekkingsreis van de bovenste plank kon noemen. Oorspronkelijk vond Najomie zichzelf geen typische Misskandidate. Maar haar nieuwsgierigheid was te groot. Ze wou te weten komen hoe een grootschalig evenement zoals Miss België in elkaar steekt. Een journalist zou het onderzoeksjournalistiek noemen. Deze studente omschreef het eerder een grote maar gezonde interesse. Leuk weetje: Najomie kent Plopsaland op haar duimpje. Ze werkt daar in de horeca. De finale van Miss West-Vlaanderen op 9 september is voor haar alvast een ware thuiswedstrijd. Kabouter Plop en Kwebbel weten alvast voor wie ze moeten duimen.

Najomie heeft zes jaar kunstonderwijs achter de rug. Haar familie reageerde enthousiast toen ze hoorde dat ze haar kans in deze wedstrijd waagt. Schrik voor bloopers op een podium heeft deze Westvlaamse spraakwaterval niet. Ze houdt zich nog altijd bezig artistiek bezig als lesgeefster. En ook improvisatievlak staat ze stevig in haar schoenen.

Miss West-Vlaanderen heeft alvast voor één ding gezorgd. De ochtendroutine van Najomie duurt momenteel iets langer dan vroeger. Vroeger stond ze op, waste zich en ging door. Nu komen er nog enkele minuten extra bij om haar te maquilleren. Najomies ontdekkingsreis kent alvast de nodige gevolgen. Waar zal dit eindigen? Alleen zij kent het antwoord.

Foto: Eline Hullebusch

Geef een reactie