De Filou in Filip D’Haeze

Naast zijn optredens bij Swoop lanceert Filip D’Haeze op geregelde tijdstippen het nodige solowerk. Zijn nieuwste boreling is ‘Filou, C’est Fou.’ Hij stelde deze single aan het grote publiek voor tijdens de opnames van de Vlaamse Top 10 in Lebbeke. Daar was ik backstage te gast. Of Filip D’Haeze zelf een Filou is, laten we even in het midden. Maar Filip vertrouwde me backstage toe dat hij Filou  op zich wel een leuk stopwoordje vond om op de wereld los te laten. Om het geheel een Franse bijklank te geven, werd het ‘Filou, C’est Fou’. De tekst werd door hemzelf geschreven. Diepzinnige teksten passen niet bij de party-stempel van Filip. Maar toch wil hij zijn schrijfsels niet banaliseren. Er zitten vaak leuke verhaaltjes achter de teksten, die hij neerpent. Indien het niet zo is, mogen de mensen gerust het verstand van hem op 0 zetten  en gewoon gaan. Swoop doet Filip D’Haeze ontzettend graag. Alleen kreeg hij de voorbije jaren meer en meer de aanvraag voor solo-optredens. Daar had hij altijd neen op gezegd. Swoop en de Swoopgirls horen volgens hem samen. Maar toch begon hij na te denken over alles wat hij liet liggen. Tenslotte is het zijn job. Daarom besloot hij om sinds een tweetal jaren ook solowerk op de markt te brengen. De optredens komen vlotjes binnen.  Dit alles blijft goed combineerbaar met Swoop. En dat wenst hij graag zo te houden.  Let the party begin!

Download de single: Filou, c’est Fou van Filip D’Haeze:
https://itunes.apple.com/be/album/filou-cest-fou-single/1434555981

Tekst: Bart Liekens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.