Emily Van Eeckhoutte en het kleine meisje met de grote droom

Er was eens … een ‘klein’ meisje met een grote droom. Haar naam is: Emily Van Eeckhoutte. Toen ze nog piepjong was, had deze schone uit Ardooie een fascinatie voor Missverkiezingen. Zo vertelde ze me tijdens een interviewtje dat ze thuis nog wat gehandtekende flyers had liggen van ex-finalisten. Je weet wel: met de boodschap ‘Voor Emily’ erop. Na lang twijfelen  is het zo ver. Met haar 1m83 toornt Emily boven het vrouwelijke gezelschap uit. Emily is wat je noemt een meisje dat groot werd geboren, maar daar helemaal geen nadelen van ondervindt. Volgens haar zijn er topmodellen van bijna 1m90. Dus waarom zou deze Westvlaamse haar plek niet mogen verdedigen? Ook bij Victoria’s Secret zijn er meisjes met een grote gestalte bij, vertrouwde ze me toe. Tijdens Miss West-Vlaanderen en hopelijk achteraf Miss België streeft ze naar een mooi parcours vol superleuke ervaringen en nieuwe vriendinnen. Niet meer, niet minder. Met dit doel in het achterhoofd probeert ze er het allerbeste van te maken.

Voorbeelden in Missenland zoekt deze studente Handelswetenschappen dicht bij huis. Haar voorbeelden zijn gauwgenotes Justine De Jonckheere en Romanie Schotte. Jonge vrouwen, die volgens haar positief in het leven staan. Net deze spirit draagt Emily hoog in het vaandel. De Instagramwereld vol perfectie is mooi. Maar volgens haar heeft elk huisje zijn kruisje. Ze is er zich meer dan ooit van bewust dat niet alles perfect in het leven loopt. Een goede fysieke en mentale gezondheid is het allerbelangrijkste volgens haar. Een perfect lichaam nastreven kan immers grote gevolgen hebben. In het dagelijkse leven studeert ze aan de Gentse Universiteit. Om haar kansen bij Miss West-Vlaanderen te verdedigen, wou ze voor zichzelf uitmaken of ze haar studie met haar droom kon combineren. Daar heeft ze goed over nagedacht.  En de rest is ondertussen geschiedenis. Meer dan ooit is Emily er klaar voor om dat kleine meisje in haar met de grote droom zielsgelukkig te maken. Ze weet maar al te goed over wie ik het nu heb.

Foto: collectie Emily Van Eeckhoutte

 

Geef een reactie