Zevenklapper

De voorbije week kwam Bokrijk in het nieuws door het Amerikaanse TIME. ‘Fietsen door het water’ werd als enige Belgische plek genomineerd in de top 100 van Worlds  Greatest Places. Maar wat weinig mensen weten, is dat er ook wordt gesport in de buurt van Park Midden-Limburg. Meer bepaald: vrouwenvoetbal. De openingswedstrijd van Bokrijk was er meteen ééntje dat kon tellen. Bokrijk mocht als nieuwkomer in 2e klasse B spelen tegen KV Mechelen. Voor de eerste keer in hun bestaan keken beide ploegen elkaar recht in de ogen. En dat werd  voor de Limburg een match om snel te vergeten. Ze kregen namelijk een zevenklapper te slikken.  Na negentig minuten stond 0-7 op het bord.  Neen, ik was niet ter plaatse. De wedstrijd heb ik via de liveticker gevolgd. Sta me toe dat ik Laura Baetens met haar twee doelpunten tot vrouw van de match bombardeer. Maar de conclusie is nu al zo helder als pompwater.  In tegenstelling tot de Malinwa heren zetten de dames van KV hun goede flow voort in het nieuwe seizoen. De Bokkenrijders van weleer zijn nu al jaloers op deze zevenklapper.  To be continued …

Foto: Dirk De Lobel

Geef een reactie