Studente kunstgeschiedenis Danahé Marcus: Van het Egyptische rijk naar de Missenwereld

Het Egyptische rijk is één van haar allergrootste passies. Maar de liefde voor kunst moet deze zomer toch eventjes wijken in het leven van Miss Waals-Brabantfinaliste Danahé Marcus. Deze 21-jarige studente kunstgeschiedenis uit Rosières waagt immers haar kans in de strijd om het kroontje van Miss België. Eerst Waals-Brabant veroveren en daarna Miss België. Dat moet de korte omschrijving van het grote plan Marcus zijn. En wie weet … Wie met Danahé spreekt, kan het niet ontkennen. Deze perfect tweetalige jongedame beheerst het Nederlands met een bijzonder schattig accentje. De roots van deze talenknobbel gaan terug in Danahés schoolopleiding. Al haar lessen volgde ze in het Nederlands. De liefde voor talent spreidde zich ook uit naar het Engels, Frans, Duits en Spaans.

Maar op het eerste zicht lijkt een switch tussen kunstgeschiedenis en een Missenwereld er ééntje tussen Cleopatra en Kylie Jenner. Op het eerste zich quasi een onmogelijke combinatie tussen tijdsgeesten. Maar ach, Danahé is vooral op zoek naar de nodige dosis avontuur in haar leven. De uitdaging om iets nieuws onder de knie te krijgen gaat ze nooit uit de weg.  Het Miss België-plan ontstond ongeveer drie jaar geleden. Alleen ontbrak het haar toen aan het nodige zelfvertrouwen om de stap te zatten. Maar nu ze in de ban is van een hele brok fitness per week en zich beter dan ooit voelt, lijkt ze méér dan ooit klaar. Zeg nu zelf: wachten op het juiste moment, is ook een kunst. En wellicht kan de rest dan heel snel geschiedenis worden.

Fotobron: Familiearchief Danahé Marcus

Geef een reactie