Sara Gracia Santacreu en de Specials

Sara Gracia Santacreu heeft een opmerkelijk zomerproject gelanceerd. De studente theatermaker-regisseur werkt de komende weken samen met mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij twee zomerkampen (ééntje in juli en ééntje in augustus) wil ze hen een onvergetelijke muzikale ervaring bezorgen. Sara’s grote inspiratiebron is zuslief Femke. Noem haar maar gerust The star of the family. Maar ‘Fem’ is vooral gepassioneerd door Sara’s toneelervaringen en alles wat met glitter and glamour te maken heeft. En dat wou Femke ook een keer beleven. Nu krijgt ze de kans. Want met het project ‘Musical Voor Specials’ gaat Sara niet alleen haar zus coachen, maar heel wat andere talentvolle mensen. De inschrijvingen voor Musical Voor Specials lopen als een trein. Gerichte reclame liet alles in een rotvaart vooruit gaan. Het is ook een bijzonder kader. Heel veel musicalkampen zijn voor kinderen zonder een verstandelijke beperking. Nochtans hebben zij ook behoefte zich om zich muzikaal uit te leven, zich expressief te laten gaan en te bewegen. Niet toevallig de drie pijlers waarrond Sara wenst te werken. Femke heeft alvast haar vakantie gepland tussen de stages door. Want dat de twee zussen en de andere ‘specials’ er een lap op gaan geven, staat buiten kijf. Het centrale thema van de musicalstages is Assepoester. Een script met allemaal liedjes en de nodige choreo’s is er niet. Als perfectioniste laat Sara alles vanuit de deelnemers zelf komen. Dat is en blijft het allermooiste. Voor een toekomstige regisseur lijkt dit een uitdaging van formaat. En daar blijft het niet bij. Toekomstgericht gaat ze bij Theater Stap haar stage afwerken. En net daar kreeg ze bevestiging dat deze werkwijze de meest authentieke is. Tenslotte is ieder van ons net dat tikkeltje bijzonder, niet waar.

Foto: Sara Gracia Santacreu

Geef een reactie