Lost u mee Bilzen Mysteries, Het Complot op?

Ik ben commissaris Angel, belast met dit onderzoek. Ik wil weten wat er op de dag van de tragische dood van stuntman Ulrich exact gebeurd is en ik vraag u om mee te werken aan het onderzoek”, zegt actrice Joke Devynck in de openingsbeelden van ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’. Anderhalf jaar na de start van het multimediale klank- en lichtspel ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’, kunt u vanaf dinsdag 3 juli, alleen, in groep of met uw gezin, meespeuren en proberen te ontdekken wat de acteur-stuntman overkwam, die in het avondgedeelte de rol van Grootmeester Ulrich von Jungingen vertolkte.

Voorzien van een tablet worden de bezoekers van ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ tijdelijk geaccrediteerd door commissaris Angel – vertolkt door Joke Devynck – en als agenten toegevoegd aan het Belgian Bureau of Investigations (BBI). Samen met haar en inspecteur Dewolf, een rol van Jeron Dewulf, gaat u op verkenning en bezoekt u twaalf plaatsen op het kasteeldomein die iets te maken hebben met de dramatische gebeurtenis. Op elke plek moet men opdrachten vervullen en krijgt men de kans om een cultuurhistorische meerwaarde te ontdekken.

Na de samenwerking met Jan Decleir voor de avondattractie heeft Bilzen Mysteries met Joke Devynck en Jeroen Dewulf opnieuw twee topacteurs aangetrokken. Zij zuigen de bezoekers mee in een anderhalf uur durend spannend en educatief spel. Meespeuren met ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ kan dagelijks vanaf 3 juli, telkens vanaf 9 uur. Het is aangeraden om vooraf tickets te reserveren op de vernieuwde website www.bilzenmysteries.be, zowel voor het klank- en lichtspel na zonsondergang, als voor de speurtocht Het Complot.

Onder de indruk
Actrice Joke Devynck is net zoals haar collega Jeron Dewulf zeer tevreden over het eindresultaat: “Anderhalve maand geleden zijn we met de ploeg twee dagen neergestreken in Alden Biesen en hebben we de meeste scènes gedraaid. Voor ons is het de eerste keer dat we meespelen in een film die men speurend en wandelend mee beleeft. Het is een familiegebeuren met twee moeilijkheidsgraden. Bezoekers hebben de keuze tussen een eenvoudig of een gevorderd niveau.” Met de rol van commissaris Angel is Devynck niet aan haar proefstuk toe als onderzoekster. In het verleden gaf ze al gestalte aan inspecteur Tony Dierickx in ‘Flikken’ en Tine Peeters in ‘Vermist’.

Voor de rol van commissaris Angel haalt Joke het onderste uit de kast. “Ja, ik sta op een bepaald moment te praten met planten, ik bestudeer de geur van een drol én ik sta op mijn hoofd te kijken naar een kip. Ik geef toe, dat is niet alledaags, maar het past perfect bij commissaris Angel. Zij is experte in forensische wetenschappen, maar zij is ook een Augur, gespecialiseerd in orakels en auspiciën. De Auguren waren bij de Romeinen priesters die de bewegingen van dieren konden interpreteren. Angel gelooft niet in toeval in het dierengedrag. Door haar bijkomende studies weet Angel perfect wat het gehinnik van een paard wil zeggen, de vlucht van vogels of het gekakel van kippen”, verklaart Joke Devynck.

Ook Jeron Dewulf reageert trots: “De opnames waren een race tegen de klok. De avond voor we van start gingen, hebben Joke en ik nog snel de avondattractie meegenomen. Ongelooflijk hoe Jan Decleir als de Heer van Biesen alle bezoekers op sleeptouw neemt door de 800-jarige geschiedenis van de Landcommanderij. Wij waren onder de indruk van zijn grootse prestatie. Dat zorgde voor extra druk, omdat we niet wilden onderdoen. Joke en ik zijn samen met de ploeg tot het uiterste gegaan. Het eindresultaat mag zeker worden gezien!”

Tijdens de zomermaanden zijn ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’ en ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ dagelijks geopend. U kunt last-minute tickets kopen aan de kassa, maar wie niet ontgoocheld wil zijn, reserveert best vooraf kaartjes op www.bilzenmysteries.be. Alle info over beide attracties is daar ook terug te vinden.

Foto: Roland Hermans

Geef een reactie