Leive Vloms: Solidariteitsfestival met Willy Sommers, Sam Gooris en Sergio

Woensdagmiddag was het in Leuven tijd voor muzikaal nieuws. De vzw Oude Markt Leuven, Schepen van Feestelijkheden en Toerisme Dirk Vansina én Jan Hermans,  stelden de affiche voor van de tweede editie van Leive Vloms. Dit jaar vindt het schlager- en ambiancefeest plaats op vrijdag 3 augustus en worden er op de iconische Leuvense Oude Markt heel wat passanten verwacht voor de optredens van Sam Gooris, sfeerschepper Sergio en levende legende Willy Sommers.

“Vorig jaar waren er meer dan 10.000 passanten en konden we, dankzij politici en sympathisanten, een aangedikte cheque afgeven van €13.000. Ons campagnegezicht Jan Hermans – een voormalige barman op de Oude Markt die geconfronteerd werd met de ziekte – en Tom Meurris, hoofdgeneesheer van het MS-centrum, waren daar erg blij mee. De komende editie mikken we op een gemiddelde bijdrage van €3 per passant. Dat is omgerekend slechts €1 per optredende artiest en die zijn hun €1 meer dan waard, geloof me”, zegt Erik De Rop namens medeorganisator vzw Oude Markt, die ook het Leuvense stadsbestuur bedankt en een resem sympathisanten en vrijwilligers die zich achter de schermen inzetten voor het festival.

“Voor mij is Leive Vloms een solidariteitsfestival, dat naast het stukje entertainment ook een forum biedt om mijn verhaal en de strijd tegen MS onder de aandacht te brengen. Met volle overtuiging zet ik mij dit jaar terug in voor Leive Vloms, en als ik de line-up zie en het enthousiasme hoor en lees van de mensen die er vorig jaar bij waren, dan mag je gerust zijn dat vrijdag 3 augustus opnieuw een topeditie gaat worden”, zegt Jan Heremans.

Leive Vloms vindt plaats op vrijdag 3 augustus op de Oude Markt van Leuven. Het gratis festival start om 20.00 uur, met optredens van Sam Gooris, Sergio en Willy Sommers. Alle info over het festival ontdek je op de vernieuwde website www.leivevloms.be.

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie