Kristal: De Britpop-inspiratie van Dean Delannoit

De laatste jaren timmert Dean Delannoit danig aan de weg in het Nederlands. Voor zijn nieuwste zomersingle Kristal haalt hij alle registers uit de kast. De sound van de song lijkt wel geïnspireerd door Britpop (neem nu Oasis). Qua tekstschrijvers heeft hij met Kris Wauters en Stefaan Fernande grote namen uit de kast gehaald. In het middenstuk van Kristal weerklinkt zelfs de psychedelica van de jaren ‘60 en ‘70, maar dan wel in de stijl van 2018.  Oh ja, de thematiek is heel duidelijk. Het gaat over een  onenightstand dat uiteindelijk naar meer smaakt. En wat ik hiermee bedoel laat ik duidelijk aan uw verbeelding over.

Vanaf 6 juli is de single te verkrijgen via Itunes (voorverkoop 28 juni).

Fotobron: Deanmusic – Dean Delannoit

Geef een reactie