Den beer heeft mij gezien

Actrices Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch trokken afgelopen meimaand naar Rusland voor de creatie van hun nieuwe theatervoorstelling Den beer heeft mij gezien (voorheen Looking for Versjinin). Van 11 juni tot 6 juli gaan de actrices aan het schrijven in Studio Bodart, in een residentie van ‘Leuven Leest’. Wie graag de Russische avonturen van de actrices volgt en een inkijk wil krijgen in hun schrijf- en creatieproces, is welkom om één van de volgende publieke momenten bij te wonen op do 14 juni, zo 24 juni en wo 4 juli.

Sien, Sofie en Jessa trokken van 16 tot 30 mei naar Sint-Petersburg en Moskou. Het materiaal dat ze tijdens deze reis verzamelden, vormt de basis voor hun nieuwe theatertekst die ze op 12 maart 2019 in 30CC/Schouwburg zullen vertolken. Voor deze Den beer heeft mij gezien laten Sien, Jessa en Sofie zich inspireren door de klassieker ‘De Drie Zusters’ en Rusland vandaag. Echter, in tegenstelling tot de dromende en berustende zusters van Tsjechov nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de drie zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan?

Wie graag de Russische avonturen van de actrices volgt en een inkijk wil krijgen in hun schrijf- en creatieproces, is welkom om een van de volgende publieke momenten bij te wonen.

Donderdag 14 juni, 19.30 uur in Studio Bodart (Leuven)*
In hun residentieplek in Leuven vertellen de actrices over hun reis naar Rusland, aan de hand van foto’s en anekdotes.

Zondag 24 juni, 15.00 uur tijdens ‘Boek Lokal’ in Hal 5 (Kessel-Lo)*
Naar aanleiding van het 1-jarig bestaan van ‘Leuven Leest’ gaan de actrices in gesprek met Alice Moons (Radio 1, Culture Club) over hun creatieproces en de rol die ‘Leuven Leest’ daarin speelt.

Woensdag 4 Juli, 19.00 uur in Boekhandel Boekarest (Leuven)*
In deze onafhankelijke boekhandel gaat professor en Ruslandkenner Emmanuel Waegemens met de actrices in gesprek over Russische literatuur. Ze vertellen over hun inpspiratiebron ‘Drie Zusters’ van Tsjechov en hoe hun nieuwe tekst tot stand komt.  Ook studenten van de Russische zomerschool sluiten aan. In samenwerking met Centrum voor Russische Studies

* Wil je er bij zijn op 14 juni en/of 4 juli, reserveer dan je plaatsje via leuvenleest@leuven.be

Je kan de reis van Sien, Sofie en Jessa naar Rusland en hun schrijfresidentie in Leuven op de voet volgen via facebook. Info overige activiteiten: www.leuvenleest.be

Tekstbron: Arsenaal/Lazarus
Fotobron: Guy Kokken

 

Geef een reactie