Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018

Bart Hesters: de 32-jarige, zorgkundige uit het Oost-Vlaamse Lochristi werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2018, een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap.

Twaalf kandidaten toonden het beste van zichzelf in een bruisende show gevuld met defilés, interviews en muzikale acts van onder andere TrinXX, Koen Crucke, Axel Hirsoux, Michael Lanzo, Lisa Van Rossem. Er was ook ruimte voor serieuze gesprekken over LGBT-thema’s en de Politie Antwerpen kwam o.a. hun nieuwe campagne ‘Proud 2be Your Friend’ voorstellen.

De jury, onder wie Staatssecretaris Zuhal Demir, Josje Huisman, Laura Groeseneken, Koen Crucke, Jan Verheyen, Katja Retsin, Sofie Dumont, Janine Bischops, Henny Seroeyen, Kelly Pfaff, Loes Van den Heuvel, Lesley-Ann Poppe, Jan Van Dyke, Joyce De Troch, Timo Descamps, Miriam Jacques en Lien Willaert prezen Bart onder meer vanwege zijn LGBT campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde.

Bart Hesters kwam tijdens zijn campagne op voor LGBT’ers in woonzorgcentra

Nick Van Vooren (21) uit Eeklo en Josip Gallet (25) uit Oosterzele, belandde op een tweede en derde plaats.

Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2018 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Fotogeniek ging ook naar Bart Hesters (32). Mister Sympathie was voor Josip Gallet (25) en Mister Charity ging naar de Antwerpse Falko De Bolster (24).

Zo’n 850 mensen woonden deze zesde gala-avond van de verkiezingen bij, die de eerste 3  jaar nog georganiseerd werden onder de naam Mister Gay Vlaanderen.

Bart Hesters krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay World-verkiezingen, die in 2019 zullen doorgaan in Hong Kong.

Foto: Photonews

 

Geef een reactie