De Limburgse broedermoord

De halve finale van Grillmasters had wat weg van een goed Toni Coppers-boek. Twee Limburgse duo’s mochten het tegen elkaar uitvechten  voor de derde finaleplek bij Grillmasters. De strijd tussen Ivan en Adel enerzijds en Wild Hogs Marc en Mario anderzijds had wat weg van een Limburgse broedermoord. Eén van de twee Limburgse duo’s zou uiteindelijk op de meest ondankbare stranden in deze wedstrijd: meer bepaald de vierde. Als eerste uitvallen of net voor de finale sneuvelen. Het is voor niemand leuk. En zeker als een ‘doorsnee’ solleke het Zwaard van Damocles in zich heeft.

De Wild Hogs overleefden en stuurde hun Limburgse gauwgenoten naar huis. Marc en Mario voegen zich bij Sofie en Ineke en Kevin en Nick. Eén van deze drie duo’s wordt bekroond met de titel Grillmasters. Wie weet zelfs de overlevenden van de Limburgse broedermoord? Maar ach, de verrijzenis van Ivan en Adel was er zeer snel. Zoals elk goed verhaaltje eindigde het niet met een varkentje met een lange snuit, maar met een stevige knuffel. Ivan en Adel hadden een niet mis te verstane boodschap: ‘Boys, make Limburg Proud’. Het chaunivisme haalt duidelijk altijd de bovenhand. Ook tijdens de finale?

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie