BBQ Boys – het boek

Karel Knockaert en Birger Allary vonden elkaar al fietsend op weg naar school en werden gezworen kameraden. Toen Karel in 2015 Birger kon overtuigen om voor de kick eens deel te nemen aan de meest extreme barbecuewedstrijd ter wereld, in Tirol, boven op een berg, in de sneeuw, bij min 20 graden, wonnen ze daar tot hun verbazing de prijs voor het beste kipgerecht. Dat was het begin van een parcours vol prijzen en awards in de barbecue wedstrijd wereld.

Na een brainstorm om de meest ridicule naam voor een restaurant te bedenken, schreef Karel hen voor de grap als “Tjop’s” in voor Mijn Pop-uprestaurant. Als absolute outsiders wonnen ze met hun barbecueconcept toch de wedstrijd en werden ze wereldberoemd in Vlaanderen.

‘BBQ boys’ getuigt van de passie van Karel en Birger voor BBQ. Het is een 240 pagina’s dik boek met praktische, bruikbare info over barbecuetoestellen en hun onderhoud, een massa tips over BBQ-technieken en 68 leuke recepten die iedereen kan klaarmaken.

De BBQ boys staan dan ook voor simpele, no-nonsense gerechten die ook de minder ervaren BBQ liefhebbers laten genieten van de beleving van rook, vuur en vlees.

De passie voor BBQ die Karel en Birger in dit boek gelegd hebben werkt zo aanstekelijk dat je meteen goesting krijgt om je vrienden te bellen en er samen een gezellige boel van te maken. Want dat is barbecueën: goede stukken vlees, frisse pintjes en veel plezier!

Foto: Segunda

 

Geef een reactie