Het Zeeland van De Geest

Er lijkt veel gebeurd te zijn in Zeeland. Schelpjes zoeken , de tijd van je leven beleven en toch een roekeloos parcours in de liefde rijden. Het werkt inspirerend voor Geert Vanloffelt en zijn band De Geest. “Ik ben er niet fier op. Maar het leverde me wel inspiratie voor songs als ‘Gisteren’, ‘Zeeland’ of ‘Hartslag’. Dus het was de ervaring meer dan waard.”

Er volgen drie nominaties voor Radio2 Zomerhit (Doorbraak, Groep en Song van het Jaar) . Ondanks grote concurrentie van onder meer ‘Een Ster’ van Stan van Samang blijkt ‘Maan’ de meest gedraaide Nederlandstalige productie van 2015 op Radio 2 te zijn. De passages in TV-programma’s als ‘Peter Live’ (met Regi), ‘Vlaanderen Feest’ en ‘Zomerhit’ zorgen ervoor dat De Geest een populaire live-act wordt. Het debuutalbum dat op 10 november 2017 verscheen zorgde meteen voor de definitieve doorbraak van deze sympathieke band en frontman.

De nieuwe single ‘Zeeland’ is opnieuw een intiem en ingetogen nummer zoals alleen Geert het kan brengen, een erg aanstekelijk walsje dat je meteen goedgezind het weekend doet inmijmeren. “Zeeland” verschijnt als digitale download en via streaming en kan uiteraard ook worden teruggevonden op het (fysieke en digitale) debuutalbum ‘De Geest’.

U kan de track downloaden via:
https://itunes.apple.com/be/album/zeeland/id1298643923?i=1298644257&app=itunes

Foto: CNR Records / Koen Bauters

 

Geef een reactie