Moses’ weg aan zee

Persoonlijk had ik er geen euro op duren verwedden dat mijn favoriete basketbalploeg Telenet Giants Antwerp voor het eerst in zeven jaar ging winnen op het veld van aartsvijand Oostende. Maar het mag dan wel van zeven tot zeventig maal zijn. De wonderen lijken de wereld nog niet uit. Via sociale media sijpelde het bericht al binnen dat ze na het derde quarter nog steeds hun voorsprong behielden. En ja, het wonder is geschied. 73-79 werd de einduitslag. De Sinjoren hebben hun felbegeerde tweede stek aan zee definitief binnen gehaald. Moses baande zich een weg aan de zee en de Giants deden de rest. Hij en zijn teamgenoten mogen luidkeels schreeuwen: de tweede plek is van ons.

De kers op de taart kan maandag volgen. Dan volgt een prestigeduel in eigen huis tegen een gewond Oostende. Het ideale moment om de landskampioen een tweede dreun van formaat te verkopen. Maar de Giants zijn gewaarschuwd. Uitoverwinningen tegen Aalst en Bergen werden vaak gevolgd door een oplawaai in eigen huis. Dit mag nu niet gebeuren. Een mentale tik vooraleer het money wordt, is goud waard. Maar eerst mag ik luidkeels meebrullen: de tweede plek is van ons, olé olé!

Geef een reactie