Bisschops en De Ridder: Ontsnapt en Losgelaten

Een opmerkelijk duo staat dit najaar samen op de theaterplanken. Dit blijkt uit de eerste agenda’s van Culturele Centra, die bekend zijn gemaakt. Topactrices Janine Bisschops en Linda De Ridder brengen : Ontsnapt en Losgelaten.

Door hun samenwerking laten beide dames zien dat melancholie en humor wel héél dicht bij elkaar kunnen liggen. Ze bewijzen ook dat sommige schrijnende, tenen krullende of confronterende onderwerpen verscheidene generaties zal ontroeren en kan samen brengen. Humor is daarin de essentiële sleutel!

Janine Bisschops put voor haar voorstelling uit het rijke repertoire van de Brugse comédienne Jacqueline Compernolle. Jacqueline is ondertussen 87 en treedt niet meer op. Ze laat ons wel een schat aan teksten en sketches na. Deze teksten vormden de basis voor deze voorstelling. Dirk Van Vooren en Dirk Lavrysen hebben het materiaal vakkundig bewerkt en aangepast aan een breed, Vlaams publiek.

Geef een reactie