The Life of Mechelen #2: Leren en Spelen

ARSENAAL/LAZARUS steekt letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. Ze gaan van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. Hierdoor wil dit theatergezelschap alle Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én ze willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. Iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek kan zich aansluiten bij het Stadsgezelschap. Zeven afleveringen over evenveel fases in het leven, gespreid over vijf jaar. Per episode komt een cruciale levensfase aan bod. In samenwerking met DE MAAN, Hof van Savooien en Sjarabang.

Met De Grond der Dingen nodigen ze de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. En dit met een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt een ‘startkapitaal’ van 1 m² grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wil toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan. In samenwerking met Museum Hof van Busleyden.

The Life of Mechelen #2 Leren en spelen

De eerste editie The Life of Mechelen #1 Het prille begin was een groot succes! Voor de tweede aflevering wordt er gefocust over de kindertijd van 6 tot 12 jaar. Leren en groeien, naar school gaan en spelen, speelgoed en liedjes, broertjes en zusjes, huisdieren en hobby’s, ziekte en vreugde maar ook pesten of de impact van een (v)echtscheiding zullen aan bod komen.

Heb je herinneringen aan die periode? Of ben je zelf tussen 6 en 12 jaar oud? Woon je in Mechelen? Doe dan mee!

za 26 en zo 27 mei om 15u
bij Beeldsmederij DE MAAN

za 2 juni om 15u
bij ARSENAAL/LAZARUS

Je woont in Mechelen, hebt een verhaal en wil graag meewerken aan The Life of Mechelen? Stel je dan kandidaat via thelifeofmechelen@arsenaallazarus.be.

Fotobron: ARSENAAL/LAZARUS

Geef een reactie