What the hell: mijnheer Pastoor is de Mol

Acht weken lang heeft hij gezondigd op de dag des heren. Maar nu mag hij uiteindelijk uit zijn hol kruipen. What the hell: Mijnheer pastoor is de Mol. Pieter kwam, zag en nam zijn medekandidaten in het ootje. Het viel me al op dat hij nogal klunzig te werk ging de laatste weken. Daar kon het gevloek als een ketter niets tegen inbrengen. What the hell passeerde meermaals de revue.  Zijn moeder schrok zelfs van het gevloek van haar eigen zoon. Nochtans leek het een mission impossible te zijn dat Pieter de mol is. In de bijbel staat geschreven dat een mens niet mag liegen en bedriegen. Als speler van de Mol mocht de goedheilig man van de mol het allemaal een keertje doen. Lekker out-of-the-comfortzone. Het zal toch niet waar zijn dat een pastoor stokken in de wielen steekt. Conservatief Vlaanderen zou in shock zijn. Maar ach what the hell, mijnheer Pastoor is de Mol.

Of hij nu te biechten mag gaan, weet niemand. Zijn leerlingen godsdienst en zijn parochie zullen hem de komende tijd op de rooster leggen. Zeg nu zelf: welke avonturen heeft Mijnheer Pastoor allemaal mee gemaakt. In het boek van Bart Debbaut dook al een priester op. Was dit een voorteken aan de wand dat er iets mis was met de priester in het spel? We zullen het volgende week weten. Lloyd is de winnaar, Baha is de verliezer. Daar kunnen geen zeven weesgegroetjes en tien onzevaders iets tegen inbrengen. Assebroek luidt de klokken. Maar ach what the hell, mijnheer Pastoor is de Mol.

Amen!

Foto: VIER

Geef een reactie