Schone pateekens in Matchmakers

HR-manager Elia uit Turnhout is 27 jaar, super spontaan, altijd grappig, maar al een tijdje single. Volgens zijn vrienden vist hij altijd in dezelfde vijver. En dus zijn de visjes op. Elia verlangt naar een vaste relatie waarmee hij iets kan opbouwen. Zijn vrienden willen hem dus niet alleen een peer stoven, maar –uit liefde voor hun vriend- een lief voor hem vinden.

Elia is rad van tong en heeft een sappig Kempisch dialect. Dat er net nu nieuwe, onbekende stemmen worden gezocht voor een nieuwe animatiefilm, wekt bij Elia geen enkele argwaan. Vriend Steff neemt Elia mee naar een stemmencasting voor de volledig verzonnen tekenfilm. Elia’s rol: een paard spelen dat bronstig in de wei staat en verlangt naar een merrie. Als die merrie, Marlies, binnenkomt in de audiostudio, is Elia helemaal van zijn melk door de mooie verschijning.

De papa van Elia neemt hem mee uit eten. Na het diner spreekt een medewerker van VIER Elia aan om deel te nemen aan een nieuwe programma. Elia komt terecht in een quizje samen met zijn date Joyce. Als de presentator er vanuit gaat dat hij een koppel voor zich heeft, speelt Elia zonder blozen het spelletje mee.

Lisa, een goeie vriendin van Elia, neemt hem mee naar een bevriende juwelier. Die biedt hen een drankje aan om de opening van de nieuwe zaak te vieren. Als date Kato plots binnenkomt, is Elia meteen helemaal verkocht. “Dat is godverdekke een schoon pateeke”, laat hij zich ontvallen. Zonder dat Elia weet dat hij op date is, schuift hij even later een ring om haar vinger.

Wie van de drie Elia meeneemt op reis, dat zie je in Matchmakers.

Maandag 15/5 om 20u35 op VIER.

Foto: VIER

Geef een reactie