Oude meneertjes (on speed)

Meimaand, communiemaand. En ook ik was geïnviteerd op een leuk feestje. Mijn neefje van 12 deed vorige zondag zijn plechtige heilige communie. Laat het tussen ons gezegd en gezwegen, maar zijn vormsel noemen. En hij was een Lucky bird. Het was een zonovergoten dag in Sint-Katelijne-Waver. En daar wou ik ten volle van profiteren. Ik was al zeer vroeg uit de veren. Op dezelfde dag was het de ‘Wandeling van de Groentestreek’. En omdat ik vooraleer ik ging feesten eventjes de beentjes wou strekken, had ik al een kleine 14 km te voet achter de kiezen. Akkoord, de wandeling was maar 12 km. Maar ik ben nog keurig naar huis gestapt. Business like usual in eigen gemeente. En toch …

Op het familiefeest sprak mijn nicht me aan. Haar jongste zoontje had die ochtend geboeid staan kijken naar alle wandelaars, die zijn huisje passeerden.  ‘Het kan zijn dat je Bart straks voorbij ziet stappen”, had zijn mama hem verteld. Alleen was zijn aandacht na een poosje al ver te zoeken.  De verveling sloeg toe. ‘Mama, dat zijn allemaal oude meneertjes, die ik zie’, was zijn conclusie. En mits de waarheid uit een kindermond moest ik even lachen toen ik het hoorde. Wandelen spreekt vooral een ouder publiek aan. Hippe jonge vogels zijn soms ver te zoeken. Maar je mag de oude meneertjes toch niet onderschatten. Het zijn vaak getrainde wandelaars, die je voorbij ziet vliegen als geen ander. Je held Mega Toby is er helemaal niets tegen.

En tja, wie ben ik om tegen de waarheid van een jonge kerel iets in te brengen. Als hij aan het spelen is, kan het bij deze energiebom aan een waanzinnig tempo vooruit gaan. Tijdens een wandeltocht mag ik dan wel vaak oude meneertjes (on speed) tegen komen. Tegen het energiepeil van deze wandelspotter kan ik niet tegen op.

Foto’s kan je bekijken op:
https://www.irista.com/gallery/dldhdh2q3ygx

Wandeltocht: Dwars door de Groentestreek: 6 mei 2018

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie