Ontwakend bij de Batjesprinses: Lisa Staelens 3.0

Lisa Staelens lijkt wel aan haar tweede leven begonnen te zijn. Enkele jaren geleden sprak ik haar al telefonisch over haar deelname aan Miss Shopping Flanders. Toen was ze 30 kilo vermagerd en toonde ze al één brok energie. De laatste jaren stond Lisa’s leven helemaal niet stil. Ook op het vlak van haar motivatie is er niets meer veranderd.  Zo nam ze vorig jaar samen met haar mama deel aan Met Vier in Bed. Tijdens de slotavond leerde ze Roeselare kennen. Dat moment werd voor deze jonge vrouw een ware openbaring. Al heel snel leerde ze de fraaie kant van deze stad kennen. Toen ze hoorde dat Roeselare de Batjesprins herbergt, was Lisa niet meer te houden. Ze wou haar kans maar al te graag wagen. Op het moment dat ze organisatrice Yana leerde kennen, was ze helemaal verkocht. Mensen, die aan projecten werken met hart en ziel, hebben een streepje voor bij Lisa.

Een leven met hart en ziel. Het zou zomaar de omschrijving kunnen zijn van deze leerkracht in het buitengewoon onderwijs. Het minste wat je kan zeggen is dat Lisa een bezige bij is. Naast haar job helpt ze haar mama ook in de bed and breakfast. Een combinatie van twee jobs. Daarnaast heeft ze heel wat talent in het multitasken en agendaplanning. Zo rijdt ze soms na haar job door naar Roeselare om toch nog enkele activiteiten mee te pakken. Is het in Lisa’s leven druk? Absoluut. Stoort ze zich daaraan? Niet echt … Het belangrijkste is dat ze zich er goed bij voelt. De laatste jaren kende haar een danige ommezwaai. Je zou deze Lisa al geen 2.0 meer kunnen noemen. Er staat een scherpe Lisa Staelens 3.0 op bij de Batjesprinses. Ontwakend en ontwapenender dan ooit.

Foto: Esther De Soete

Geef een reactie