Radio Reflex laat Mechelse voetbalgeschiedenis herleven

Herbeleef op zondag 22 april tijdens Erfgoeddag de meest memorabele hoogtepunten uit de Mechelse voetbalgeschiedenis. In de Kruidtuin wijdt Reflex een speciale radio-uitzending aan de meest memorabele momenten van KV Mechelen en Racing Mechelen tussen 14u en 16u.

Een geschiedenis met veel hoogtepunten
Mechelen is een stad met een bijzonder rijke voetbalverleden. De stad telt twee traditieploegen: KV Mechelen en Racing Mechelen. Beide clubs zagen het levenslicht in 1904. Tijdens hun lange geschiedenis kenden ze heel wat hoogtepunten. Zo werd Racing in 1951-1952 vice-landskampioen onder leiding van de legendarische Rik De Saedeleer (de latere voetbalcommentator).

Meer recent was er de fameuze bekercampagne in 2008 waarbij Racing als derdeklasser enkele eersteklassers uitschakelde. Voor KV Mechelen is er de ophefmakende winst van Europacup II in 1988 tegen het grote Ajax, exact 30 jaar geleden. De roodgelen mochten onder meer ook vier landstitels en één Belgische voetbalbeker in hun prijzenkast zetten.

Herbeleef alles tijdens een beklijvende radio-uitzending
Maar wat zijn voor de supporters van KV en Racing de meest memorabele hoogtepunten? Waar krijgen ze nog steeds kippenvel van? Naar aanleiding van Erfgoeddag, met dit jaar ‘Kiezen’ als thema gingen het Stadsarchief Mechelen, Racing Mechelen, KV Mechelen, Malinwa Archief en Reflex op zoek naar het antwoord.

“Onze unieke voetbalgeschiedenis en de manier waarop die emoties losweekt in onze stad is zeker en vast erfgoed”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. “Ook voetbalsupporters kiezen: KV of Racing. Dat maakt het net zo spannend. Ik vind het bijzonder fijn dat we dit laagdrempelige thema op de Erfgoeddag brengen en dat spraakmakende gasten als Mark Uytterhoeven, Piet den Boer, Jaak Van Assche en Armand De Vos het radiogesprek zullen kruiden.”

Via een web poll kregen de supporters van beide clubs tien hoogtepunten van hun favoriete ploeg voorgeschoteld. Daaruit kozen ze er elk vijf. De geselecteerde hoogtepunten vormen op Erfgoeddag het onderwerp van een radio-uitzending vanuit de mobiele studio van Reflex in de Kruidtuin tussen 14 en 16u.

Bron: Het Malinwa Archief

Geef een reactie