Alles de lucht in

Voor 2018 is The Night of the Giants achter de rug. De Antwerpse reuzen wonnen met 85-70 tegen hun angstgegner uit Brussel. Nu wordt bij de fans vooral gekeken naar de Paaswedstrijd tegen Okapi Aalst. En toch … wil ik nog even blijven stil staan bij het beeldmateriaal dat een grootschalig evenement zoals deze Antwerpse nacht oplevert. Via de geijkte sociale media zag ik een knaller van een foto passeren van het Heat Danceteam.  Eventjes kort schetsen: deze jonge frivole dames luisteren de stille momenten van de wedstrijden bij Telenet Giants Antwerp op. Maar omdat alles bij The Night of the Giants stukken groter is, waren ze voor de gelegenheid versterkt door heel wat jonge HEAT-kids. Voor het jonge vrouwelijke geweld op het basketbalterrein lijkt de toekomst nu verzekerd. Het werd me al snel duidelijk: jong geleerd is oud gedaan. Zelfs de kleinsten moeten leren om een pompon gezwind de lucht in te krijgen. Waar kan je beter de proef op de som nemen dan in een bomvol Sportpaleis? Alles moet de lucht in, niet waar. En of het gelukt is …

Foto: Serch Images

Geef een reactie