Mermaid Celine en de vloek van de rode buzzer

De voorbije zomer ben ik samen met mijn vader een keertje naar de audities van Belgium’s Got Talent gaan kijken. Tijdens een ware marathonzitting in de Antwerpse Stadsschouwburg heb ik heel wat talenten met de nodige aandacht bekeken.   Twee van de kandidaten uit de vorige uitzending zag ik toen live bezig. Zij stoten met sprekend gemak door naar de volgende ronde. Toch intrigeerde mij vooral Mermaid Celine. De piepjonge en bevallige Celine Van de Voorde zorgde voor het nodige wenkbrauwengefrons toen ze aan de jury vertelde dat ze al vele jaren professionele zeemeermin was. Van je droom je beroep maken: het is slechts weinigen gegeven. Maar ik vraag me af hoe de administratieve wegen van deze wereld reageren wanneer iemand hen komt vertellen dat ze haar brood verdient met ‘zeemeermin’ te zijn. Live your dream is voor Celine meer dan ooit van toepassing. Net dat aspect siert haar enorm. Op het podium van de Stadsschouwburg zag ze er oogverblindend uit. Alleen is optreden voor 2000 man nog iets anders dan in het water te vertoeven. De zenuwen speelden haar duidelijk parten. Maar tja, menige zeemeermin lieten schepen op de klippen lopen.  Maar … de kapiteins van weleer hadden duidelijk geen rode buzzer.  Safety first op het schip, niet waar. Go your on way, Celine. Dat is de enige goede raad dat ik je kan geven.

Foto: VTM

Geef een reactie