Een Stuk Ongeluk komt nooit alleen

U kent de klassiekers uit het Belgische verkeer wel. Laat het één druppel regenen en het is doffe ellende op de baan. Wanneer je dan bovendien op je vrije dag tijdig naar een persvoorstelling van Stuk Ongeluk moet gaan, is het hek helemaal van de dam. Mijn vader en ik waren geïnviteerd op het 18de eeuwse Hof ter Linden, een neoclassicistisch kasteel in Edegem. In Edegem raken was één, maar ter plekke leek het wel Edegem Foor. Parkeerplaats vinden was zoeken naar een speld in een hooiberg. Wat een doffe ellende. Maar uiteindelijk werd het nog straffer. Toen ik naar het Hof wandelde, zag ik in de verte het zwaailicht van een ambulance. De oh zo vriendelijk persdame was gewikkeld in een warmtedeken. Zelfs Stany Crets was helemaal aangedaan. Was ik ontsnapt aan een drama of niet? De politie hield de wacht. Bleek het rampenplan afgekondigd in Edegem of toch niet?

De cast was blijkbaar getroffen door een drama toen ze op inlevingsstage waren.  Plots werd ik ooggetuige van hallucinante taferelen. Eén voor één werden de castleden naar beneden gehaald.  De één bleek al zwaarder getroffen dan de andere. Toen viel mijn spreekwoordelijke Euro. In één klap zag ik een man staan, die ik ken als Facebook-vriend. Dokter Hugo was present. Een man, die graag geniet van het leven, het acteren en de koers. Hij hier op een dergelijke ramplocatie als dokter. Het plaatje klopte in mijn ogen niet.   .

Stuk Ongeluk wou met hun ambulance-stunt aantonen dat alles mogelijk is vanaf 20 april 2018 in Theater Elckerlyc. Over the top gaan en nog ver daarboven. Toen we binnen gingen, bleek Murphy nog een grapje in petto te hebben voor de cast. Door werken aan het kasteel was de kabel van de elektriciteit geraakt. Neen, dit was geen grapje. Koffie drinken met Stany Crets, Jan Van Dyke, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Koen Van Impe, Sébastien De Smet, Dirk Van Vooren en Britt Van der Borght in het donker. Het had wat bijzonders in zich. Maar je ziet: een Stuk Ongeluk komt duidelijk nooit alleen. Een wijze levensles op een regenachtige donderdagochtend rijker.

Meer info over de ticketverkoop kan u vinden op:
http://www.elckerlyc.be/nl/programma/stukongeluk.htm

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie