Schrijvers United: Greet Ilegems en Luc Deflo

Schoon volk zaterdagnamiddag in de Mechelse Standaard Boekhandel. Twee auteurs kwamen hun nieuwste telg signeren. Zo kwam Luc Deflo langs om zijn boek Schatje aan de fans voor te stellen. Het verhaal ‘Schatje’ gaat over een waterloop, waar ik persoonlijk heel veel herinneringen aan heb. Meer bepaald: de Mechelse Vrouwvliet. Ik kan het aantal keren dat ik langs deze waterkant heb gewandeld al niet meer op tien handen tellen. Maar nu wordt de Vrouwvliet vereenzelvigd met Schatje. Het verhaal ‘Schatje’ gaat over  de 18-jarige Myrthe. Ze krijgt een berichtje van haar nieuwe liefje Tom. Niet snel daarna rijdt ze met haar fiets naar hun geheime liefdesnestje. Wanneer ze echter om 4 uur ‘s ochtends nog niet terug thuis is, slaat haar moeder alarm. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu vinden Myrthe in een bunker langs de Mechelse Vrouwvliet, een zijriviertje van de Dijle. Gewurgd. Haar gsm-verkeer leidt naar Tom, maar de jonge man beweert dat zijn gsm die bewuste avond is gestolen. Dan gaan de poppen aan het dansen. Wie heeft de gsm van Tom gepikt om er de nietsvermoedende Myrthe in de val mee te lokken?

Maar Luc Deflo was niet alleen in de Dijlestad. Ook de beloftevolle schrijfster Greet Ilegems zakte naar Mechelen af om De kleuren van het licht: de tweede telg uit haar World of Hybrid-reeks te signeren. Amina wordt plots wakker in een onbekende, magische stad. Het blijkt een hoog ontwikkelde samenleving te zijn, die nagenoeg ideaal lijkt en waar mensen zelfs in beeldentaal met elkaar kunnen communiceren. Ze herinnert zich echter niets meer over haar verleden, zelfs niet over Matheian; de jongen die haar ooit tot daar bracht. Wanneer Amina te weten komt waarom Matheian verborgen gehouden wordt voor haar, heeft ze geen idee meer wie nog te vertrouwen.

In de wereld waar Amina vandaan komt, is haar oud-klasgenoot, Gauthier Dumont, op zoek naar het geheim achter Amina’s verdwijning. Hij ontdekt een link met de dood van zijn vader; een ontdekking die de koers van zijn leven verandert en nog meer mysterieuze vragen doet rijzen. Wat was zijn vader op het spoor gekomen? Wat is de waarheid, in een wereld vol leugens?

De kleuren van het licht is een fantasierijk verhaal over ‘zijn wie je bent’ en over ‘volhouden en dromen’. Het weet zowel jong als oud te fascineren. Het is het tweede boek in de Hybrid-reeks en kan door zijn unieke structuur ook zonder voorkennis gelezen worden.

Greet Ilegems en Luc Deflo zijn twee totaal verschillende type schrijvers. Alleen zijn ze aan elkaar verbonden door de liefde voor het geschreven woord. Schrijvers united … Dat verdient een mooie foto, niet waar.

Met dank aan Greet Ilegems voor de foto.

Geef een reactie