Miss Exclusive 2018: de filosofische bui van Joke Van de Velde

De nieuwe Miss Exclusive 2018 werd dit weekend gekozen. Wie naar de finaleshow op Stories TV keek, kon er niet naast kijken. In het Casino van Knokke werd de opvolgster van Shania Labeye gekozen. Ook ik heb een groot deel van de show op televisie gevolgd. Het viel me vooral op dat presentatrice Joke Van de Velde in en bijzonder  filosofische bui was. In haar rood galakleed liet ze de éne filosofische waarheid op de andere los.

Enkele kandidaten vielen af. Joke had gouden raad. ‘Neem deze ervaring mee in je rugzakje. Want morgen is er opnieuw een andere dag.”
Toen enkele van de ex-Missen op het podium verschenen, kon ze het niet laten om te polsen hoe de verkiezing hun leven had veranderd. Want ze had zelf geleerd dat zulke verkiezingen deuren op een kiertje liet zetten en het aan jou was om de kansen achter de deur te grijpen. Toen één van hen blijkbaar haar eerste kind verwachtte, maakte ze de link naar een vruchtbare periode.

Als een moederkloek heerste ze over haar podium tijdens de finaleshow. Een kandidate met stress. Don’t worry. Joke stond klaar om het haar het Belgisch volkslied te zingen. Ze kende haar pappenheimers.

Hoe een finaleshow toch een bijzondere touch kreeg door de wijsheden des levens …

Geef een reactie