Winketkaai

Een monument uit mijn jeugdjaren keert terug op het hoogste niveau in het Belgische basketbal. De Mechelse Winketkaai wordt de nieuwe thuishaven van de fusieploeg Kangoeroes Basket Mechelen. Aan die zaal heb ik toch wel herinneringen. Enerzijds omwille van de memorabele matchen van Racing Basket met Rik Samaey, Ronny Bayer en good old Bill Varner. Kent u hem nog? Maar anderzijds ook aan een hockeyinterimopdracht, die ik daar ooit moest uitvoeren tijdens een scholentoernooi. De vaste laatste man van onze ploeg was ziek. Als een ware cold turkey moest ik invallen. Misschien is toen de liefde voor het hockey wel gegroeid. Maar ik heb toen m’n streng getrokken. Slechts 1 tegendoelpunt, maar het was wel voldoende voor de uitschakeling.

Maar nu … gaat er in het basketbalwereldje een extra pigment komen. Met de komst van de Kangoeroes naar Mechelen krijgt het basketbal er een dimensie bij. Wanneer de Telenet Giants Antwerp naar de Winketkaai komen, wordt het een wedstrijd met een historie. De roots van de Giants liggen immers in deze zaal. Bij het horen van dit verhaal zullen vele jonkies wellicht hun wekbrauwen fronsen. Maar de Winketkaai blijft een monument met een gigantische historie. Mechelen – Giants. Het zou nu al een mooi ideetje zijn voor een knaller van een openingswedstrijd in het volgende basketbalseizoen. Fantastisch toch …

En dan moet alleen die bal nog de ring in.

Geef een reactie