Greet Ilegems kleurt het licht

Sinds 2 december 2017 is Hybrid: de kleuren van het licht te verkrijgen in de boekhandel. Dit verhaal is het tweede creatieve geesteskind van de Londerzeelse auteur Greet Ilegems.

In 2015 bracht ze haar debuutroman, De nieuwe wereld, volledig in eigen beheer op de markt. En met succes. Het boek werd aanbevolen door onder andere de Nederlandse Bibliotheek Dienst Biblion en werd door de jeugdredactie van Young Adult Books opgenomen in de internationale YA-boeken top tien van het jaar 2015. Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld en snijdt thema’s aan zoals pesten, armoede en hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn. Ook sciencefiction elementen komen aan bod. Greet kreeg de smaak van het schrijven helemaal te pakken. In haar hoofd zitten nog ideeën voor heel wat vervolgverhalen.

Amina wordt plots wakker in een onbekende, magische stad. Het blijkt een hoog ontwikkelde samenleving te zijn, die nagenoeg ideaal lijkt en waar mensen zelfs in beeldentaal met elkaar kunnen communiceren. Ze herinnert zich echter niets meer over haar verleden, zelfs niet over Matheian; de jongen die haar ooit tot daar bracht. Wanneer Amina te weten komt waarom Matheian verborgen gehouden wordt voor haar, heeft ze geen idee meer wie nog te vertrouwen.

In de wereld waar Amina vandaan komt, is haar oud-klasgenoot, Gauthier Dumont, op zoek naar het geheim achter Amina’s verdwijning. Hij ontdekt een link met de dood van zijn vader; een ontdekking die de koers van zijn leven verandert en nog meer mysterieuze vragen doet rijzen. Wat was zijn vader op het spoor gekomen? Wat is de waarheid, in een wereld vol leugens?

De kleuren van het licht is een fantasierijk verhaal over ‘zijn wie je bent’ en over ‘volhouden en dromen’. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Meer info kan u vinden op: http://www.worldofhybrid.com

Signeersessies
Zaterdag 27 januari 2018

Standaard Boekhandel Ekeren
Voorlees- en signeersessie (16u – 17u30)
Dorpstraat 31, 2180 Ekeren

Zaterdag 3 februari 2018

Standaard Boekhandel Waasland Shopping Center
Signeersessie (11u – 12u30)
Kapelstraat 100 Shop 66,
9100 Sint-Niklaas

Standaard Boekhandel Gent-Zuid
Signeersessie (15u – 17u)
Woodrow Wilsonplein 4 (Unit 300),
9000 Gent

Zaterdag 10 februari 2018

Standaard Boekhandel Kortrijk
Voorlees- en signeersessie (15u – 17u)
Doorniksestraat 3,
8500 Kortrijk

Zaterdag 24 februari 2018

Standaard Boekhandel Overijse
Signeersessie (15u – 17u)
Stationstraat 15
3090 Overijse

Foto: Greet Ilegems

 

Geef een reactie